Éves, a típusoknak szóló előrejelzések

Mit várhat 2019 második félévére a Bika típus?

 

Spirituális-karmikus szempontból​​ 

2. Bika.jpg

Nagyon sok jó lehetőséget​​ és bőséges inspirációt​​ kap​​ akár az önismeret fejlesztésére, akár a kifejezetten spirituális jellegű tevékenységekre (meditáció, elvonulás, tanulmányok, egyéni életfilozófiában történő átállás). Hogy ezekre miként reagál, az a nagy kérdés, mert gyakran gondolhatja, hogy inkább foglalkozna praktikusabb, értelmesebb dolgokkal, semmint olyanokkal, amelyek nem mutatnak fel közvetlen eredményt. Ilyenkor már-már sértésnek is hajlamos tekinteni a felkínálkozó alkalmat. Jó lenne pedig inkább megragadni azt, mert most éppen, hogy könnyebben és gyorsabban érhetné el a spirituális célt, amit aztán igen hamar követ rendszerint a fizikai világban is megnyilvánuló, kézzelfogható visszaigazolás.

 

Gyakorlati szempontból

A spirituális cél is a gondolkodásmód (egyéni életfilozófia) változása, a gyakorlati életben is valami ilyesmire kap provokációkat a Bika. Némi zökkenő után – ezek mutatkozhatnak a félév elején, de például egy-egy jelentősebb döntés előtt is, visszatérő jelleggel – kitűnő megoldásokra talál, amelyeket remek szervezéssel ültet át a gyakorlatba. Sokat foglalkozik a közvetítés. kommunikáció valamilyen válfajával, s lehet az is, hogy sokat jön-megy, kisebb, belföldi vagy néhány napos utakon. Vagy folyton szörföl az interneten, böngész illetve közzétesz hirdetéseket, részt vesz a kereskedelemben, forgalmazásban.​​ 

Mikrokörnyezetével, rokonságával is többet törődhet esetleg, mint máskor, s bizonyos tekintélyre tesz szert ebben a körben (is).

 

Munka, hivatás​​ (gyerekeknél: kötelezettségek általában, tanulás, érvényesülés, akik nem dolgoznak éppen, azoknál is vagy a munka, vagy pedig kötelezettségek és az egyéni törekvéseknek a világban történő érvényesítése)

Most sokkal inkább a magánszféra egyes területei foglalkoztatják, többek között az otthon, család​​ (haza), ahol sok súrlódással, esetenként konfliktussal vagy „csak” simán: problémával kell megküzdenie. Persze emellett a Bikák többsége is dolgozik, hiszen ebből él, és amikor éppen erre koncentrál, akkor nagyon is fel tudja használni kiváló ötleteit, kreativitását és csak az időhiány akadályozhatja meg abban, hogy még több eredményt érjen el. Ezt felettesei esetleg hullámzó teljesítménynek is minősíthetik, de éppúgy szembesülhet családtagjainak rosszallásával, igényeivel is, s úgy érezheti sokszor, hogy kettészakítják az egymással nehezen kibékíthető motivációk. Fontos lenne, hogy gondoskodjék pihenéséről, feltöltődéséről is, ha teljesen kizsigereli magát, azzal senkinek sem válik hasznára. Úgy néz ki, hogy ezt többé-kevésbé sikerül is megoldania, ha esetleg nem is első nekifutásra, másodikra biztosan.

 

Párkapcsolat, magánélet​​ (baráti kapcsolatok, az Én és a Világ viszonya, a külvilággal való kapcsolat)

Minden típusnál egy kiegészítéssel kezdem ezt a területet. Amiről itt beszélünk, az a spirituális fejlődés szempontjából az Én és a Világ viszonya, vagyis az Én helye a saját nézőpontjából az Univerzumban, az Ego és mindenki más. Természetesen a mindenki más fő megtestesítője, fókuszpontja, gyújtópontja a társ. Viszont sok esetben nem társkapcsolatban jelentkeznek azok a tényezők, amelyek tükröt mutatnak nekünk, kötelezettségeket rónak ránk, felelősségvállalásra késztetnek vagy komoly döntésekre, hanem a külvilág más elemei​​ (mértékadó emberek, társállat, a hivatás körülményei)​​ veszik át a funkciót. S különösen​​ azokban az esetekben tapasztalható jelentős elcsúszás, ahol dinamikus spirituális életről, gyors menetelésről van szó. Ilyenkor a meglévő kapcsolatokban gyakran jelentős fáziseltolódás mutatkozik, ami szinte törvényszerűen szét is szakítja a kapcsolatot. Ha pedig éppen alakuló viszonyról van szó, már ebben a szakaszban is kiderülhet, hogy nem tudják a felek egyformán tartani a tempót, ami miatt akár létre sem jön a kapcsolat. Ettől függetlenül amikor mi magunk változunk, nyilván minden más is megváltozik, a viszonyulás a világhoz is, sok-sok egyéb (remélhetőleg és általában) pozitív következménnyel. Ennek tükrében próbáljuk tehát értelmezni a következőket: ha nem a szó szoros értelmében vett párkapcsolat van terítéken, akkor az Én és a Világ viszonya.

Ez is olyan szempont, ami kivételesen némileg háttérbe szorulhat az egyéb elfoglaltságok mellett, persze kivéve, ha az a család körét érinti, s márpedig miért is ne érintené. Akik együttéléses párkapcsolatban vannak, azoknál természetesen összekapcsolódhat a két témakör, s ez esetben számítani lehet arra, hogy a harmónia meg- megbomlik a felek között, olyan okokból, amelyek túlmutatnak az egyéni lehetőségeken vagy hozzáálláson. Például valamelyik fél szülőjével való viszony, vagy​​ külföldi munkavállalás okán. Végül minden jel szerint lecsillapodnak a kedélyek.

Akiknek lazább, vagy éppen mostanában kezdődő kapcsolatuk van, azoknak is hasonló egyenetlenséggel kell számolniuk, de mivel kényesebb a helyzet, nagyobb annak a lehetősége, hogy nem tud megszilárdulni a kapcsolat, vagy folyamatosan meglehetősen hektikus marad.

 

Egészség

A fizikai tünetek a karma jelzőrendszerének legfontosabb elemei közé tartoznak, ezért felbukkanásukkor jó feltenni magunknak a kérdést: milyen üzenetet is hordoznak. Ha megfejtjük, sokszor nem is kell betegséggé fejlődniük - így próbáljuk értelmezni az itt vázoltakat is.​​ 

A gyomor, emésztés zavarai mellett szív- és érrendszeri problémákkal is szembesülhet a Bika típus. Mindkét esetben erősen idegi alapú anomáliáról lehet szó,​​ annyira, hogy még orvosi nézőpontból is minősíthető így a dolog. Felmerülhet némely Bikánál még esetleg valamilyen beavatkozás szükségessége: csípőtájék, máj, epe, vagy az érrendszerrel kapcsolatban. Reméljük, minél kevesebbeket érint mindez.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük