Heti horoszkóp

Mindig az aktuális hétre. A megelőző időszakra vonatkozó heti horoszkópokat az Archív előrejelzések megfelelő rovatában találod

 

19. hét 2024. május 06 – 12.

 

Általános

 

Visszapillantó​​ a 2024.04.29-05.05. közötti hétre (az összes cikk a Telextől származik)

 

Kampányszerűség a kormány háza tájáról

19.vp.Jánd, orbán lágotatása.jpg

04.29. „Lecserélte​​ a polgármester a táblákat, Orbán-idézettel köszöntik a faluba érkezőket.​​ No Migration, No Gender, No War. (…)”

04.29. „Bencsik András: Magyar Péter egy ócska szar, Budapest pedig az idióták széles rétegét termelte ki. A Demokrata főszerkesztője a Sajtóklub​​ adásában részvétét küldte mindazoknak, akik a Tisza Párt alelnökének egy szavát is elhiszik. (…)”

05.02. „Orbán elment abba a faluba is, ahol a „No Migration, No Gender, No War” feliratra cserélték a helységnévtáblát. Nyíregyházán és Fehérgyarmaton folytatódott a nyilvánosság teljes kizárásával,​​ gondosan szűrt közönség részvételével​​ folyó miniszterelnöki országjárás. (…)”

05.04. „Magyar Péter tüntetése előtt egy nappal leállt az a debreceni webkamera, amely pont az eseményre néz. Egyelőre nem derült ki, mi​​ lehet a baj, de az összes többi debreceni kamera működik. (…)”  ​​ ​​ ​​​​ 05.05. „Áthúzott nadrágszíjas plakátokkal rakta tele a Fidesz Magyar Péter debreceni tüntetésének helyszínét​​ (…), ahol közel egy teljes napon át elérhetetlen volt a térre néző webkamera.

 

A Napnak ezen a héten történetesen csak a periódus legvégén indult fényszöge: szextil Szaturnusz és együttállás Uránusz formájában. Meg is látszik a gyér számú hírnél, a hét végére tértek magukhoz annyira-amennyire.

 

 

Kampányszerűség az ellenzék háza tájáról

04.29. „Hadházy Ákos találkozott Magyar Péterrel, beszéltek a Diákhitel Központ túlárazott szerződéseiről is. A találkozó után maradtak nézetkülönbségek, de erről majd később beszélnek. (…)”

04.29. „Felfüggesztett egy szülész főorvost a nyíregyházi kórház, miután az durván trágár kommenteket írt Cseh Katalin posztjához. Az orvos ellen etikai vizsgálat indult. Kerestük őt is, de egyelőre nem válaszolt a kérdéseinkre. (…)”  ​​ ​​ ​​​​ 04.29. „Kirúgta a nyíregyházi kórház azt a szülész főorvost, aki trágár kommenteket írt Cseh Katalin posztjához. Az eset miatt első körben felfüggesztették az orvost, majd soron kívüli vizsgálatot indítottak ellen, aminek az lett a vége, hogy azonnali hatállyal megszüntették a jogviszonyát. (…)”

04.29. „Dobrev Klára: Aláírásgyűjtés közben megverték a DK képviselőjelöltjét Jászapátiban. A DK–MSZP–Párbeszéd EP-listavezetője azt mondta, ez már a második eset, hogy a jelöltjüket bántalmazzák. (…)”

04.30. „A Medián is Magyar Péter pártját méri a legerősebb ellenzéki pártnak, mélyponton a Fidesz.​​ A kutatás szerint a Mi Hazánk, a Mindenki Magyarországa Mozgalom, a Jobbik és az LMP nem jutna be az Európai Parlamentbe. (…)”

04.30. „Leadta európai parlamenti listáját a Tisza Párt. Magyar Péter neve először nem szerepelt a Választási Iroda honlapján megjelent listán, de aztán őt írták be listavezetőnek. (…)”

04.30. „Karácsony Gergely szerint Szentkirályi Alexandra egy méhlegelőnek esett neki fűkaszával. A Kerepesi út osztósávjában, védőruházatban kaszált a Fidesz főpolgármester-jelöltje hétfőn. (…)

05.02. „Vécére kellett sietnie, ezért küldte el káromkodva Hadházy Ákost a bácsszőlősi polgármester. Az uniós pénzből felújított szolgálati lakásban élő Szarvas Róbert újra jelöltette magát, és szerinte az EU nem fogja megbüntetni a falut, mert​​ ő fizetett lakbért, 17 500 forintot. (…)”

05.02. „A Tisza Párt rajongói Magyar Péternek öltözve készülnek a debreceni tüntetésre. A rendezvényt meghirdető Facebook esemény szerint a fehér ing-farmer-fehér sportcipő kombinációja erősítheti a társadalmi változások iránti elkötelezettséget. (…)”  ​​ ​​ ​​​​ 05.03. „Törölték az esemény leírásából, hogy Magyar Péternek öltözve is lehet menni​​ Magyar Péter debreceni tüntetésére. (…)”

19.vp.véget ért az aláírásgyűjtés.jpg

05.03. „Minden eddiginél több párt lehet a szavazólapon, véget ért az aláírásgyűjtés az​​ EP-választásra.​​ Két hét alatt 20 ezer ajánlást kellett összeszedni az induláshoz. A Fidesz volt a leggyorsabb, Márki-Zay Péterék az utolsó pillanatig kivártak, de még időben leadták az aláírásokat. Összesen 13 párt. (…)”

05.03. „Magyar Péter: Ha nélkülünk​​ nem lesz többsége a Fidesznek és a DK-nak Budapesten, össze fognak állni.​​ Szerinte eséllyel indulhatnának a főpolgármester-választáson is, de közgyűlési többségük nem lenne. Ezért inkább elhoznának 3-5 képviselői helyet, hogy ők legyenek ott a mérleg nyelve. (…)”  ​​ ​​ ​​​​ 05.04. „Molnár Csaba szerint Magyar Péter hazudik, amikor azt állítja, hogy a DK koalíciót kötne a Fidesszel. „Kutyából nem lesz szalonna” – írta róla Molnár Csaba ügyvezető alelnök. (…)”

05.03. „Véglegessé váltak a Tisza Párt budapesti polgármesterjelöltjei. Összesen négyet indítanak Magyar Péterék, kettőt ellenzéki, kettőt fideszes vezetésű kerületben. (…)”

05.03. „A Fidesz trükközésének köszönheti Magyar Péter, hogy megkerülhetetlen tényezővé válhat Budapesten.​​ Négy kerületben is polgármesterjelöltet állít, így ha hétfőig begyűjti a szükséges ajánlásokat, fővárosi listát is állíthat a Tisza Párt. (…)”

05.04. „Összeállt a DK, az MSZP és a Párbeszéd közös fővárosi listája. Az első négy helyen két párbeszédes politikus is szerepel. (…)”

05.04. „Magyar Péter a Hősök terére szervez tüntetést június 8-án. Magyar „a rendszerváltás utáni legnagyobb politikai demonstrációra” hívja az embereket a választások előtt egy nappal. (…)”

05.05. „Magyar Péter Debrecenben: A célunk, hogy a Tisza Párt nélkül ne születhessen fontos döntés Budapesten. „Feloszlatjuk az Orbán Tiborcz Mészáros Részvénytársaságot” – jelentette ki (…). Az anyák napi demonstrációra​​ megtelt a város főtere. (…) Visszautasította, hogy háborúpárti lenne, de azt is hozzátette, hogy Ukrajna jogosan védekezik az orosz agresszió ellen. Beszélt az akkumulátor-gyártásról is – nem csoda, Debrecenben is épül egy gigagyár (…)”.

 

A Jupiter együttállás Uránusz annál nagyobb aktivitásra serkenti az ellenzéki oldalt (URÁNUSZ). Nem lehet figyelmen kívül hagyni a Vénusz kvadrát Plútót és a Mars együttállás Neptunt sem.

 

 

Kormányzati intézkedés-szerűségek​​ (és egyebek)

04.29. „A középiskolás önkéntesek is csak erkölcsi bizonyítvánnyal dolgozhatnak a gyerektáborokban.​​ Ha elfogadják a Fidesz új törvényjavaslatát,​​ nehéz lesz önkénteseket toborozni a táborokba. (…)”

04.30. „Új gyermekvédelmi csomag: a nevelőknél azt is ellenőriznék, hányszor járnak szórakozni, és hova.​​ Az Országgyűlés előtt lévő javaslat több ponton jelentősen szigorítaná a gyermekvédelemben dolgozókkal szembeni feltételeket. (…)”

04.30. „Felfüggesztette a parlament Gy. Németh Erzsébet mentelmi jogát​​ az Áder húgáról szóló vádjai miatt. A DK-s képviselőt Pölöskei Gáborné Áder Annamária jelentette fel. (…)”

05.01. „Március végéig egyetlen kegyelmi kérvényről sem döntött a köztársasági elnök. Tavaly ilyenkor időarányosan már 110 kegyelmi kérvényt nyújtottak be a Sándor-palotához. (…)”

05.03. „Szerkesztőségeket perelt be Orbán Viktor. Úgy tudni, hogy egy, a SPAR-ral foglalkozó cikk és azok lapszemléi miatt​​ indított pert a miniszterelnök. (…)”

05.03. „Riporterek Határok Nélkül: Magyarországon a 3. legrosszabb a sajtószabadság​​ helyzete az Európai Unióban. Csak Máltát és Görögországot előzzük meg, világviszonylatban a 67. helyen állunk. (…)”

05.04. „Elérhetetlen volt szombat délelőtt a Magyar Nemzet, az Origo és a Mandiner honlapja. A megyei lapokat és Nemzeti Sportot sem lehetett megnyitni egy ideig. (…)”

 

Vénusz kvadrát Plútó, Mars együttállás Neptun, Jupiter együttállás Uránusz.

 

 

19.vp.mini-dubaj.jpg

Környezetvédelem-szerűség

04.30. „Füstöltek a szavazógépek: a mini-Dubaj beruházásról és ügyészségi iratokhoz való hozzáférésről is döntött a parlament.​​ Meg a honvédek jogállásáról és a józsefvárosi ingatlanok kisajátításáról is döntöttek. (…)”

04.30. „Karácsony az EU-hoz fordul, Vitézy öt pontban háborodik fel a mini-Dubaj miatt. A főpolgármester-jelöltek megtették tétjeiket, miután az Országgyűlés megszavazta a szerződést a Rákosrendező eladásáról. (…)”

04.30. „Karácsony: Június 9. legyen népszavazás a mini-Dubajról. A főpolgármester szerint hazaárulás a parlament által megszavazott megállapodás, de a Fudan campuszáról is volt törvény, mégse lett belőle semmi. (…)”

04.30. „A Ligetvédők szerint egészséges, a Főkert szerint viszont balesetveszélyes fákat vágtak ki a Városligetben. 13​​ fát vágtak ki, de elvileg ültetnek helyettük új csemetéket. (…)”

05.02. „Ideiglenesen felfüggesztette a bíróság a gödi akkumulátorgyár engedélyét. A Budapest Környéki Törvényszék szerint az illetékes kormányhivatal sok tényezőt nem vett figyelembe, amikor​​ 10 évre megadta a környezethasználati engedélyt a Samsung-gyárnak. (…)”

05.02. „Egymásra mutogat a Hotel Normafa és az önkormányzat, kinek a hibájából ömlött szennyvíz a fűre. Az új csatornahálózatra rá kellett volna kötni a szennyvizet, az önkormányzat​​ szerint értesítették a hotelt, a szálloda szerint viszont nem. (…)”

05.03. „Több mint négymilliárdból épül a sátoraljaújhelyi üveghíd, a polgármester évi félmillió vendégre számít.​​ A helyiek közül viszont sokan nem örülnek​​ annak, hogy pont a házaik felett​​ épül Európa leghosszabb kötélhídja. (…)”

05.04. „Alkotmánybíróságig mennek Lázárék, hogy ne lehessen népszavazás a kiemelt beruházássá nyilvánításokról.​​ A Kúria és az NVB is elfogadta az LMP népszavazási​​ javaslatát, Lázár János minisztériuma viszont támadja a döntést „Magyarország stratégiai érdekére” hivatkozva. (…)”

 

A Jupiter együttállás Uránusz viszi a prímet ebből a szempontból is.

 

 

Kultúra-szerűség

04.29. „Ledöntötték a ferencvárosi Turul-G szobrot. Egy 6 fős társaság rongálta meg a múlt héten​​ felállított szobrot. A rendőrség lefoglalta a köztéri kamera felvételét, és keresi az elkövetőt. (…)”

04.30. „Csak a mostani vezető adott be pályázatot a Szépművészeti Múzeum főigazgatói​​ posztjára.​​ A megadott határidőn belül egyetlen érvényes pályázat érkezett: Baán Lászlóé. (…)”

19.vp.udvaros.jpg

05.03. „Nem hosszabbították meg a szerződését, Udvaros Dorottya 22 év után otthagyja a Nemzeti Színházat.​​ A Kossuth-díjas színésznő szerint Vidnyánszky Attila a színház anyagi helyzetével és azzal indokolta a döntését, hogy Udvaros nem teljesítette a kötelező előadásszámát. (…)”  ​​ ​​ ​​​​ 05.03. „A Nemzeti Színház szerint nem szüntették meg Udvaros Dorottya szerződését. (…)”  ​​ ​​ ​​​​ 05.03. „Udvaros Dorottya tagadja a Nemzeti állítását, szerinte Vidnyánszky Attila nem hosszabbította meg a munkaszerződését. (…)”  ​​ ​​ ​​​​ 05.04. „Udvaros Dorottya mellett több színész is távozik a Nemzeti Színházból. Barta Ágnes az Indexnek megerősítette, hogy az évad végétől nem lesz már a társulat tagja. (…)”  ​​ ​​ ​​​​ 05.04. „Vidnyánszky: Tíz éve következmények nélkül nézem végig, ahogyan Udvaros Dorottya hangot ad a politikai meggyőződésének.​​ A Nemzeti Színház igazgatója szerint Udvaros Dorottyának a Törőcsik Mariéhoz hasonló szerződésmódosítást ajánlott, de Udvaros „régóta politikai dimenzióba emelte az itt létét”. (…)”

 

Vénusz kvadrát Plútó.

 

 

Gazdaság szerűség

04.29. „Négyszer annyi 65 évesnél idősebb dolgozott tavaly, mint 2010-ben.​​ A társadalom öregszik, az árak pedig csak emelkednek. (…)”  ​​ ​​ ​​​​ 05.03. „Büszke rá a kormány, hogy sok nyugdíjas dolgozik Magyarországon.​​ Itthon a 65-74 korcsoportban 100 emberből 10 dolgozik a nyugdíj mellett, valószínűleg nem jókedvéből, hanem a megélhetés miatt. (…)”

04.30. „Milliókba kerül az adófizetőknek a volt fideszes köztársasági elnökök rezsije. A magát környezetvédelem mellett elkötelezett emberként definiáló Áder János gáz- és villanyszámlája közel 800 ezer forint havonta. (…)”

05.03. „Havi bruttó 700 ezerért fizet gazdasszonyt Novák Katalinnak az állam. Titkárságvezetője havi bruttó 2,4 milliót kap. (…)”

04.30. „Jobban élnek az emberek Romániában, mint Magyarországon. Bulgária is nagy tempóban halad előre. (…)”

05.03. „Sürgős fizetésemelést kér a bírósági dolgozóknak az Országos Bírói Tanács.​​ Szerintük olyan keveset keresnek, hogy az már a bíróságok működését veszélyezteti. (…)”

05.03. „Kilenc évre kinevezték a szerencsejáték-piacot és a végrehajtókat felügyelő szerv új elnökét.​​ Az SZTFH eddigi vezetője, Biró Marcell a miniszterelnök nemzetbiztonsági főtanácsadója lett. (…)”

05.04. „ATV: Orvoshiány miatt megszűnhet a szülészet a szekszárdi kórházban. A kórház cáfolta a bezárás hírét, szerintük folyamatos a térség ellátása. (…)”

 

Vénusz kvadrát Plútó. Jupiter együttállás Uránusz.

 

 

Kriminális​​ 

04.29. „NB II.: Könnygázzal támadtak a Honvéd szurkolóira a biztonságiak Kazincbarcikán. Aztán a Honvéd szurkolói elkergették a viperával felszerelt biztonsági őröket. Tíz percig állt a játék a balhé miatt. (…)”

04.29. „Flakonfúvó préselte össze az iskolaidőben szabálytalanul dolgoztatott 15 éves fiú mindkét kezét. Egy Kecskemét környéki cégnél​​ dolgozott, darabos csonttörést szenvedett. Maradandó fogyatékossággal kell élnie. (…)”

04.29. „Tarkón vágta és megrugdosta élettársát egy borsodi rendvédelmi dolgozó, nyomozás indult ellene. Egy borozó mellett vesztek össze, a férfi olyan erőszakos volt, hogy garázdasággal is gyanúsítják. (…)”

04.29. „Kamaszlány álprofilról zsarolt ki tinilányoktól meztelen fotókat és videókat egy 50 éves férfi.​​ Hiába ígérte meg a 13 és 14 éves lányoknak, hogy nem hozza nyilvánosságra a videókat, párat mégis megosztott. (…)

19.vp.gyilkossági kísérlet, Bőny.jpg

04.29. „Egy hatodikos kislány óra végén szívtájékon szúrta osztálytársát Bőnyben.  ​​ ​​ ​​​​ 04.29. „… a tanárnő sikítva rohant ki, miközben mindenkit arra kért, fusson ki az osztályból. Információink szerint a hétfő reggeli tanórán szívtájékon szúrt kislányt​​ megoperálták, túl van az életveszélyen. (…)”  ​​ ​​ ​​​​ 04.29.​​ „Rendőrség:​​ Halállistája volt a bőnyi kislánynak, aki hátba szúrta osztálytársát.​​ Pirossal voltak azok megjelölve, akiket még az osztályból meg akart ölni, zölddel, akiket nem. (…)”  ​​ ​​ ​​​​ 04.30. „(…)​​ a​​ halállistán az áldozat öccse is rajta lehetett. (…)”  ​​ ​​ ​​​​ 04.30. „Letartóztatásba helyezték a bőnyi késelő kislányt. Fiatal kora miatt javítóintézetbe kerül legfeljebb egy hónapra. A lány arról is beszélt a bíróságon, kiközösítették, bántották-e. (…)”  ​​ ​​ ​​​​ 05.01. „A falu, ahol húsz év alatt a mostani iskolai késelés volt a negyedik véres támadás. Valamiért az alig több mint 2 ezer lakosú Bőnyön jóval több emberölés vagy emberölési kísérlet történt, mint bármelyik másik faluban. (…)”

04.30. „Élettársával együtt éveken át szexuálisan bántalmazta tinilányait egy Pest megyei rendvédelmis. 10 éves kortól szexuálisan bántalmazta a saját és az élettársa lányát is, amikor a gyerekek ellenálltak, veréssel vagy megöléssel fenyegette őket. (…)”

04.30. „Felmászott egy ember a Szabadság hídra, a tűzoltók lezárták az átkelőt. A 47-es és 49-es villamos sem közlekedik átmenetileg. (…)”

05.01. „Megöltek egy férfit Soroksáron. Az áldozat ukrán, a feltételezett elkövető egy kazah​​ állampolgárságú férfi volt, a gyanúsítottat a rendőrség elfogta. (…)”

05.02. „400 ezer forintra büntették a Megoldás Mozgalom móri aláírás-hamisító választási csalóját.​​ A móri képviselőjelölt és három társa több ajánlóívre is adatokat és aláírásokat hamisított. (…)”

05.02. „Bezáratott egy II. kerületi éttermet a Nébih, ahol száraz kutyakaját tároltak a mosogatóban. Ötven kiló lejárt minőségű élelmiszert is kivontak a forgalomból. (…)”

05.03. „Egy kisfiút fejbe dobott, egy kislány száját pedig leragasztotta egy érdi bölcsődei nevelő. A dolgozót elbocsátották, rendőrségi nyomozás is indult. (…)”

05.03. „Rabszolgaként tartották és verték a nőt, akit kidobtak a kocsiból, és hagyták meghalni​​ Aszódon. A holttestre két gyerek talált rá egy bokros részen. (…)”

05.03. „30 dekás debreceniket hívott vissza az Auchan.​​ Se a csemegét, se a csípőset ne egye meg senki. (…)”

05.04. „Női holttestet találtak a miskolci Tiszai pályaudvarnál, a rendőrség emberölés gyanúja miatt nyomoz. Az adatgyűjtés jelenleg is folyamatban van. (…)”

05.03. „Egy volt fidelitasos molesztálással​​ vádolt meg egy kaposvári fideszes politikust.​​ Kozma Lilla Rita egy interjúban beszélt arról, hogy egy ma is aktív kaposvári képviselő zaklatta őt 2009-ben, amikor 15 éves volt. A meg nem nevezett érintett a Hvg.hu-nak tagadta a vádakat. (…)”

05.04. „2,5 méteres tartóoszlop csapódott a közönség soraiba a Richter cirkusz előadásán. Egy ember súlyosan megsérült, az egyik néző lapunknak azt mondta, öt tömött soron át ért az oszlop. (…)”

 

Az ismét szörnyűséges mennyiségű hír (amelyekben korántsem szerepel minden​​ hasonló) tartalmilag is rémisztő (holttestek az utcán, gyerek gyilkossági kísérlete). A Vénusz kvadrát Plútó a nőkkel összefüggő agresszióról árulkodik. A Mars együttállás Neptun mellett még a szextil Plútót is figyelembe lehet/kell venni, ami jóllehet harmonikusnak számít, de bizony ez úgy is megnyilvánulhat, hogy az elkövető meg van győződve arról, hogy következmények nélkül cselekedhet és élheti ki indulatait. A Jupiter együttállás Uránusz ugyancsak a gátak leépítését is jelezheti.

 

 

Heti pozitívum szerűségek

04.30. „Újszülött kislányt helyeztek el a Heim Pál Gyermekkórház inkubátorában. Ideiglenesen Madarász Mónikának nevezték el. (…)”

04.30. „Kezd beindulni a gazdasági növekedés Magyarországon. Főleg az ingatlanügyletek és az információ, kommunikációs​​ ág húzta fel az első negyedévi GDP-t. (…)”

04.30. „Bedurrant a hazai turizmus márciusban, Sopron, Gyula és Debrecen a legnépszerűbb úti cél. Debrecenben, a Mátrában és a Bükkben nőtt leginkább a külföldi vendégéjszakák száma. (…)”

19.vp.jpg

04.30. „Több ezer textilgyűjtőt telepítenek Magyarországra a következő három évben.​​ Jelenleg 1500 ilyen konténer található az országban, ez a szám 2027-re a négyszeresére emelkedhet. (…)”

05.01. Egymilliárdból élénkíti fel a kávéházi cigányzenét a kormány. A Muzsikáló Magyarország program ötszáz cigányzenész vendéglátóhelyi foglalkoztatását segíti majd négy hónapon át. (…)”

05.03. „Tizenegy fiatalt támogatnak az influenszertüntetésen gyűjtött 219 millió forintból.​​ Az eredeti cél 25 millió forint volt, most 4 vagy 5 lakást is tudnak vásárolni. (…)”

 

A hét végétől él a Nap szextil Szaturnusz. Egész héten érvényes a Mars szextil Plútó, Jupiter szextil Neptun és persze a hosszú Neptun szextil Plútó.

 

 

GPS – Előretekintés​​ a 2024.05.06-12. közötti hétre

 

Kiemelt dátum: május 9. az​​ Európai Unió születésnapja.

„1950. május 9-én Robert Schuman előterjesztette Európa újjászervezésére vonatkozó javaslatát, mely elengedhetetlen feltétele volt a békés kapcsolatok fenntartásának. Ezt a „Schuman-Nyilatkozat” néven ismert javaslatot tekintjük​​ a mai Európai Unió megszületéséhez vezető első lépésnek.”

19. GPS EU  zászló.jpg

(G-portál)

 

Akit különösen érdekel ez az egyébként igencsak aktuális téma, annak a kedvéért elhelyezek itt egy linket, a Wikipédia szócikkét. Rövid áttekintést ad az előzményekről.​​ 

https://hu.wikipedia.org/wiki/Az_Eur%C3%B3pai_Uni%C3%B3_t%C3%B6rt%C3%A9nete

Érdemes átfutni.

 

Az aktualitást az is aláhúzza, hogy a magyar csatlakozás 20 éves fordulóját az idén ünnepli, aki ünnepli és persze a küszöbön álló EP/önkormányzati választás.

 

 

Az égitestek útja 2024. május 1-től 31-ig

 

Nap: Bika 11°7´ - Ikrek 11°0´

Merkur: Kos 27°10´ - Bika 25°33´

Vénusz: Bika 1°53´ - Ikrek 10°2´

Mars: Kos 0°17´ - 23°53´

Jupiter: 24°8´ - Ikrek​​ 1°25´

Szaturnusz: Halak 16°39´ - 18°45´

Uránusz: Bika 22°24´ - 24°11´

Neptun: Halak 28°36´ - 29°40´

Plútó: Vízöntő 2°6´ - retrográd: 05.03. 1°54´

Holdcsomó: Kos 14°28´ - 12°50´

 

A Hold a héten

Kos 05.06. 23.42-ig

05.06. 23.42-től 05.09. 1.20-ig Bika

05.09. 1.20-tól 05.11. 5.13-ig Ikrek

05.11. 5.13-tól Rák

 

Holdfázis:​​ május 08. 5 óra 22 perc újhold (Nap együttállás Hold)

 

Retrográd​​ a hét elején

Plútó a Vízöntőben.

 

Hosszú, több hónapon átívelő tendenciánk száma​​ pillanatnyilag​​ három és a héten még egy csatlakozik hozzájuk.​​ 

 

1.​​ Március 9-től​​ együttállásba került a Jupiter az Uránusszal​​ és ez a tendencia egészen május végéig eltart. (Egzakt: 04.21.) Nyugtalanság és nyughatatlanság jellemzi ezt a szakaszt. Az elégedetlenség, sőt: telhetetlenség motívumai is tetten érhetők. Sok, kiterjedt vita, szűnni nem akaró konfliktusok is kalkulálhatók. Jellemző, hogy egyik vitázó fél sem akar engedni az igazából (különösen a Bika Jupiter-Uránusz együttállásnál). Az igazság, igazságtétel sajátos értelmezése. Fokozott lehet a külsőségekre koncentrálás, igen önkényes módon. Ugyanakkor ezeknek és a hagyományoknak a felrúgására is láthatunk számos példát. A jupiteri törvénytisztelet küzd az uránuszi tagadással, az említett hagyományok mélységes megvetésével.

Pozitív olvasatában: kreativitás, találékonyság, grandiózus tervek felépítése is jellemző lehet(ne) a praktikus létben. Az ideológiáknál pedig a bátor kiállás az elvek mellett.

 

2.​​ Ismét életbe lépett – minden évben egyre hosszabb ideig –​​ a refranációs Neptun szextil Plútó.​​ 2024-ben​​ 03.29-től 2025.01.19-ig tart. Ez a fényszög 50 éven keresztül​​ (1944-1994 között)​​ szinte minden embernek megvan. A hatalmas tömegeket érintő társadalmi mozgásoknak, amelyek röpke 50 év alatt gyökeresen megváltoztattak több ezer éves beidegződéseket, közük van ehhez a fényszöghöz (is). Megváltoztak például a férfi-nő kapcsolatok, különösen arra való tekintettel, hogy a Neptun női, a Plútó férfi bolygó, pontosabban: a női-férfi princípium (Vénusz és Mars) felsőbb oktávjai, magasabb szempontú kifejeződései, archetípusai. Természetesen a többi, ennél sokkal erőteljesebb, nagy mundán tendencia is kellett a változásokhoz, de a szextil közvetítette, közvetíti az egyénekhez. Szélesebb értelemben arra kívánja tanítani az emberiséget ez a fényszög, hogy – kezdve a férfi-nő magánkapcsolatokban gyakorlásként, s folytatva ennek kiterjesztését minden más kapcsolatra is – saját erejéből akarjon és próbáljon meg szembenállás helyett együttműködni. A szándék: megtörni azt a több ezer éves beidegződést, mi szerint csak küzdelem, harc, pusztítás, háború, vér és szenvedés árán, a másik rovására maradhat fönn az egyén, s a kisebb-nagyobb csoportok (faluközösség, nép, szövetségek stb). A közvetlen cél az, hogy ennek a – spirituális emberhez oly méltatlan – hagyománynak a​​ helyébe a kozmikus szeretet dimenziói léphessenek, egyengetve az utat a végső cél: az eggyé válás felé.

 

A 2017. 07.17-08.30, majd a 2018. 06.23-09.18, azután a 2019. 06.09-10.06, továbbá a 2020.05.26-10.19, a 2021.05.14-11.04. és a 2022.05.02-11.25. majd​​ 2023. 04.17-12.16. közötti visszatérések szemmel láthatólag egyre hosszabbak, s nem sokára ismét tartósabban is beáll a fényszög (2026-ban egzakt is lesz). Ez​​ bizonyára figyelmeztetés, s alkalom arra, hogy felfrissítsük a kiinduló szándékot, annak gyakorlati megvalósítását.

 

3. Április legvégétől érvényesül egy június közepéig tartó hosszabb tendencia: a​​ Jupiter szextil Neptun. (Csúcspontja 05.23-án.) Érzékenység, empátia mások problémái iránt, ami felkelti a segítőkészséget – jó esetben, s gyakorlati​​ lépésekre is lehet számítani ezzel kapcsolatban. Ugyanakkor a parttalan és következményekkel nem járó ábrándozás, fantasztikus tervek dédelgetése is belefér az aspektusra. Amennyiben megvalósítható tervek képezik az álmodozás tárgyát, akkor fantasztikus eredményeket lehet kalkulálni. Sajnos a harmonikus fényszögbe is belefér a csalás, csalódás lehetősége. ​​ Fontos lehet az aspektus viszont a zavaros ügyek leleplezése, felszínre kerülése terén.

 

 

Rövidebb áthúzódó tendenciák

 

A​​ Nap​​ beérte az​​ Uránuszt.​​ Konjunkciójuk kulminálása 05.13-án esedékes. Az egyénekre vonatkozó olvasatban a hirtelen megvilágosodástól, váratlanul feltörő, önzetlen megnyilvánulásokra ösztönzéstől kezdve a senkivel nem törődő, öntörvényű és agresszív cselekményekig terjed a skála. Az ingerültség, hirtelen fordulatokra való hajlam, radikális irányváltás (átvitt értelemben és – vigyázat! – konkrétan), kirobbanó konfliktusok realizálódnak – aszerint, hogy egy-egy ember születési horoszkópjában milyen viszonyban van egymással a két égitest és milyen alap-beállítódású az egyén. Az uránuszi energiát sokan nem jól tűrik, mert kiszámíthatatlan és független – hogy csak két lényeges szempontot említsek – s ezek a biztonság ellen dolgozó tényezők. A Bikában különösen érvényesül ez, viszont a robbanás erejét meg képes (talán) csökkenteni a jegy.

Megjegyzem még, hogy a 19. hét végére és a 20. hétre kialakuló négyes Bika együttállás része ez a fényszög is: a Nap-Vénusz-Uránusz-Jupiter áll össze egy rövid időre (lásd még a Jupiter trigon Plútónál is).

 

Az április 2-től hátráló​​ Merkur hosszas, refranációs együttállásba kezdett a felszálló Holdcsomóval, ami május 9-ig tart, természetesen az esedékes karmikus feladatokra irányítva a figyelmet erőteljes információ-özönnel.​​ 

 

05.01-én volt pontos a​​ Vénusz kvadrát​​ Plútó,​​ már csak a hét legelején érvényesül. Intoleranciára, a kapcsolatokban jelentkező zökkenőkre, konfliktusokra és szélsőséges esetekben akár szakításra is utalhat. Ez mindenféle kapcsolatra érvényes, korántsem csak a magántermészetűekre. Például szervezetek, cégek közötti, vagy akár nemzetközi kapcsolatokat, pénzügyeket is érinthet. Közönséges, durva megnyilvánulások. A pénzügyekben láncreakció-szerű események.

 

04.29-én kulminált a​​ Mars együttállás Neptun.​​ Körülbelül a hét feléig érezhető. Tartalmaként legalább kétféle fő irányt lehet megragadni: egyik végpontján a keletkező feszültségek miatt zűrös ügyekbe keveredés, vagy pót-cselekvésekbe menekülés, a másikon bizonyos önfeláldozásra való hajlam és „megvilágosodás” (idézőjelben vagy anélkül) lehet – annak függvényében, ki hogyan reagál azokra az energiákra, amelyek ilyenkor keletkeznek, kinek a horoszkópjában milyen a viszonya egymással a tárgyalt égitesteknek illetve: van-e egyáltalán bármilyen kapcsolat közöttük. Általánosságban magasabb rendű (vagy/és idealisztikus) törekvésekre utal, amelyek esetleg túlnőnek az objektív és szubjektív lehetőségeken. Ebből egyenesen következhet egy önfeláldozásra, mártír-magatartásra utaló gesztus. A segítségnyújtás szándéka is túlzásoknak lehet forrása: vagy túl naivan történik a felajánlás és csalódás követi, vagy egy szelíd illetve kevésbé szelíd erőszakkal, amikor pedig visszatetsző lesz a megsegített számára. Emellett fóbiák, irracionális félelmek is terhelhetik az aspektust. Olyan dolgokba történő belekeveredést​​ is jelenthet, amiket ugyan az érintett igyekszik megmagyarázni, de akkor is több, mint kétesek. Döntésképtelenség, hezitálás szintén lehet a következménye. Érthetetlen események, cselekmények, amelyek az agresszió elemeit sem nélkülözik, de szinte sohasem​​ klasszikus, jól értelmezhető formában. Dolgok, személyek eltűnése, esetleg eltűnése és megkerülése (vagy: megkerülése).

 

05.03-án volt egzakt a​​ Mars szextil Plútó. A hét közepéig aktuális a hatása. Aktivitás, addig halogatott kérdésekben jó döntés, s a végrehajtás azonnali megkezdése, erős akarat, s hasonlók. Mindennek van előnye és hátránya: ez esetben hátrányos megnyilvánulásai lehetnek a túlzások, s az agresszió felszínre kerülése – az emberek egy részénél persze. A magánéletben jelenthet szerelmi késztetést, fokozott szexuális érdeklődést is.

 

 

Aktuálisan kulmináló és kezdődő tendenciák​​ 

 

05.07-én pontos a Nap szextil Szaturnusz. A maximalista, vagy/és könyörtelen törekvések helyett némi készség és hajlandóság mutatkozhat kompromisszumok kötésére. Optimális esetben várható ugyanakkor a céltudatosság megtartása. Körültekintő előkészítés után higgadt döntések.

 

A hét vége táján kezdődik egy hosszú​​ Nap együttállás Vénusz. (Egzakt 06.04-én.) A békés elemek kerülnek elvileg előtérbe ilyenkor. A kényelem, művelődés- szórakozás- harmóniára törekvés, illetve általában: az emberi kapcsolatok motívumaira kerülhet nagyobb hangsúly. Ugyanakkor – a konstelláció többi elemének függvényében, s persze attól függően is, hogy milyen jegyben létesül az együttállás – fel lehet készülni bizonyos anomáliákra is a kapcsolatokban. Túlkapások, hatalmi torzsalkodás, konokság lehet a vadhajtása a konjunkciónak.

Megjegyzem még, hogy a 19. hét végére és a 20. hétre kialakuló négyes Bika együttállás része ez a fényszög is: a Nap-Vénusz-Uránusz-Jupiter áll össze egy rövid időre (lásd még a Jupiter trigon Plútónál is).

 

A hét közepétől kezdődik a​​ Nap együttállása a Jupiterrel​​ is (pontos: 05.18). Ambíciók felerősödése, aktivitás, jóindulatú törekvések (még ha némelyik nem is úgy sül el, ahogyan szánják), segítőkészség és nagyvonalúság jellemzi – legalábbis elvileg – az aspektust. Mindkét égitest jelöl úgy az egyéni, mint az általános (mundán) horoszkópokban hatalmat, s a hatalomhoz való viszonyt. Kettejük találkozásánál tehát a hatalommal összefüggő kiemelkedő események is kalkulálhatók. A túlzásokról azonban nem szabad megfeledkeznünk, amelyre mindkét jelölőnk hajlamos, s adott esetben éppenséggel pöffeszkedő akarnokság, zsarnoki megnyilvánulások is kijöhetnek belőle.

Megjegyzem még, hogy a​​ 19. hét végére és a 20. hétre kialakuló négyes Bika együttállás része ez a fényszög is: a Nap-Vénusz-Uránusz-Jupiter áll össze egy rövid időre (lásd még a Jupiter trigon Plútónál is).

 

A hét legvégétől indul a​​ Merkur kvadrátja a Plútóhoz​​ (kulminálása 05.17-én esedékes). Jelent feszültségeket, hepciáskodásra, „csakazértis megmutatom” motívumokra készteti az erre hajlamos egyéneket.​​ Azon kívül sejtet még tömegeket érintő eseményeket (balesetek, tűzesetek, állatokkal kapcsolatos események, konfliktusok viták,​​ veszekedések). Közlekedési anomáliák, balesetek, esetleg tömegszerencsétlenség, a legkevesebb a fokozott türelmetlenség, ingerültség, agresszió a merkuri (közlekedési, kommunikációs) szituációkban.

 

A hét utolsó harmadában érvényesül a​​ Vénusz szextil Szaturnusz​​ (pontos: 05.13). Tolerancia, megértés a kapcsolatokban, a karma megnyilvánulásainak elviselése, jó szervezés, a mindennapok gyakorlatának minőségi emelése, megélése – ezek volnának előnyös hatásai, ha kissé tovább tartana ez a jó fényszög. De nem tart tovább sajnos két- három napnál, így csupán bepillantást enged abba: így mennének a dolgok, ha jól mennének.

 

A hét végétől kezdődik a​​ Vénusz együttállása az Uránusszal​​ (pontos 05.18). Hirtelen fordulatok következhetnek be többek között az emberi kapcsolatokban, váratlan szakítás vagy épp ellenkezőleg: új kapcsolat, vagy régebbi (például baráti) megváltozása gyors váltással. Sokaknál tapasztalható lesz olyan magatartás, ami szemmel láthatóan nem számol semmiféle következménnyel, hanem szabadon kiél bizonyos megnyilvánulásokat, amelyekre egyébként​​ „józanul” nem hajlamos. Minthogy a Bikában zajlik most az együttállás, a jegy lefékezheti, késleltetheti a folyamatokat, de a feszültsége mindenképpen megmarad.

Megjegyzem még, hogy a 19. hét végére és a 20. hétre​​ kialakuló négyes Bika együttállás része ez a fényszög is: a Nap-Vénusz-Uránusz-Jupiter áll össze egy rövid időre (lásd még a Jupiter trigon Plútónál is).

 

05.08-tól 06.27-ig tart a​​ Jupiter trigon Plútó​​ (egzakt: 06.03).​​ Először még tökéletlen formában érvényesül​​ (Jupiter a Bika végén, Plútó a Vízöntő elején és a két jegy eredendően kvadrátban van egymással, de a speciális elhelyezkedés miatt mégis a 120 fokos trigonhoz közeli az aspektus),​​ majd a Jupiter május végi jegyváltásakor már tökéletes lesz​​ (Jupiter​​ az Ikrekben, Plútó a Vízöntőben – mindkettő levegő jegy és a fényszög jellege megegyezik a jegyek közt fennálló viszony jellegével).​​ Amíg tökéletlen, még óvatosabban kell bánni a​​ megítélésével, mert egyáltalán nem az jöhet ki belőle, amit várnánk. Most pedig​​ még bonyodalmasabb lesz a konstelláció, tekintve, hogy a nyitányakor már kialakul egy, a 19. hét végén és a 20. héten összeálló négyes konjunkció a Bikában: Nap-Vénusz-Jupiter-Uránusz​​ – és a halmazat végén haladó Jupiter bevonja az egészet a Plútó tökéletlen trigonjába.​​ Rengeteg félreértelmezésre ad okot úgy asztrológiai szempontból, ami hagyján, de a való életben is!

 

Nézzük tehát, mit is jelenthet a​​ Jupiter trigon Plútó​​ nagy általánosságban:

A Jupiter a szerencse, ábrándok, életfilozófia, földi siker​​ jelölője, a Plútó a vasakarat, a lehetetlent nem ismerő végrehajtó. A két bolygó kapcsolódásánál – a szextilt kivéve – bármelyik fényszögnél jellemző, hogy a saját akarat mindenhatóságába vetett hit úgyszólván megingathatatlan. Nem arról van szó tehát, hogy vakon hinne ilyenkor az ember (szervezet, alakulat) a szerencséjében, arról azonban igen, hogy saját aktivitása eredményességében képes vakon bízni. Mellesleg: nemritkán cseppet sem alaptalanul, mert hiszen erre utal ez a konstelláció. A puszta hit azonban önmagában korántsem elég, sőt kifejezetten hátrányos akkor, ha az illető egyén vagy szervezet eredendően másfajta energiák hordozója. Könnyen becsaphatja magát és másokat a túlzott bizakodással (magabízással), s amint elmúlik a fényszög, kihuny a parázs​​ és semmivé foszlik a lendület, teremtőerő és akarat.

Emellett​​ lehet értelmezni egyfajta „vidáman megyek tönkre” effektust, etikai, ideológiai illetve földi ügyekben. Ritkán tudják arra használni a fényszöget, amiből a legnagyobb pozitívuma kijöhetne: tudniillik az igazi magasabb szellemiségre. A Jupiter kényelmességét mindenesetre elsöpri a Plútó és nagy aktivitás tapasztalható, közte az öncélú aktivitás is.

Tény, hogy ha egyéb szerencsés körülmények is összetalálkoznak és a vizsgált helyzet, szervezet, alakulat eredendően is elég erős, igen nagy sikerek könyvelhetők el, amelyek jól végzett munka eredményeként adódnak. Más verzióban viszont kimerülhet ez a remek lehetőség az alaptalan tervekben, követelődzésben, az élettel, bizonyos csoportokkal, valamilyen​​ entitással szemben támasztott elvárásokban.

A diplomatikus erőszakot is figyelembe kell venni, méghozzá nagy hangsúllyal. A kombináció egészen kardinális jellegűvé válik, jóllehet a bolygóknak semmi közük az úgynevezett kardinális jegyekhez. Nehezen​​ levezethető energia-túltengés szintén feltételezhető.

 

 

A 19. hét nyitó konstellációjában kezd körvonalazódni a részleteknél említett négyes együttállás, de egyelőre „csak” a Nap-Uránusz-Jupiter között van meg, a Vénusz még nem érte be a sor jelenlegi első​​ tagját, a Napot. A hét elején még a Jupiter trigon Plútó sem érvényesül. Így továbbra is egy hármas (a sokat emlegetett Nap-Uránusz-Jupiter) és két db kettős konjunkció (Hold-Merkur, valamint Mars-Neptun) a domináns, s ezek a Hold-Merkurt​​ kivéve egy-egy szextillel kapcsolódnak a két sorsbolygóhoz, a Szaturnuszhoz és Plútóhoz. Ez is figyelemre méltó végülis az általános tendenciák szempontjából a jelenlegi érdekes állapotokat tekintve a meglepetésekkel és várakozással teli politikai hangulattal, aktivitással és váratlan fejleményekkel. Természetesen az egyéni sorsokat sem hagyja érintetlenül a kozmikus mocorgás, nézzük meg tehát, hogy az egyes típusok vajon miként reagálnak rá?

 

 

KOS

kos.jpg

Továbbra is az anyagi kérdésekre koncentrál, összekapcsolva a helyzetet a​​ hosszabb távú elképzelések kérdéseivel is. Homályos elképzelései kezdenek formát ölteni, de egyelőre sokat változnak, így nem tud még kikötni egy elhatározás mellett. Mindenesetre kezdi energiáit koncentrálni, hogy a megfelelő időben azonnal s kellő erővel aktivizálni tudja azokat.

 

 

BIKA

bika.jpg

Természetes, hogy a Bika-halmazat ennek a típusnak a tagjait is erősen aktivizálja, bármennyire is kényelmes alkat egyébként. Határozottan látszanak a megújulásra irányuló törekvések, amelyek vagy a hivatása tájékán öltenek testet, vagy általában az önérvényesítés terén. A szülői szerepet sem felejthetjük el, vagy szülőjével kapcsolatos történéseket.

 

 

IKREK

ikrek.jpg

Külfölddel, tanulmányokkal, rokonsággal összefüggő történések képezik programjainak tetemes részét, de a hosszabb távú elképzelések alakítását sem hagyjuk figyelmen kívül. Ezzel összefüggésben persze a munka kérdései is terítéken vannak, s vagy jelentős előrelépést tehet ebben, vagy az előkészülete zajlik a háttérben, esetleg úgy, hogy nem is tud egyelőre róla.

 

 

K

rák.jpg

Dinamikus folyamatok érhetők tetten spirituális fejlődése (önismeret, önnevelés) szempontjából, aminek a provokációja lehet, hogy kellemetlen (veszteség, beavatkozás például), viszont nagyon hatékony. Nem téveszti szem elől azért a rokonság ügyeit sem​​ és munkája, valamint hosszabb távú elképzelései is sokat – és: eredményesen foglalkoztatják.

 

 

OROSZLÁN

oroszlán.jpg

Munka, hivatás ügyeiben érhetik (remélhetőleg kellemes) meglepetések, míg folyamatosan dolgozik különféle kapcsolatain. Együttélés, házasság, az​​ önmagával való viszony és a szélesebb társadalommal történő kapcsolódás egyaránt nagy hangsúllyal szerepel ebben és most túlnyomórészt (remélhetőleg) pozitív jellegű változásokra számíthat bármelyik területen.

 

 

SZŰZ

szűzhöz liliom.jpg

Ezúttal munkájával összefüggésben előnyös tendenciák látszanak, sőt: nagy általánosságban is feltételezhető, hogy meg tud békélni néhány körülménnyel, amelyek bosszúságot okoztak a közelmúltban. A társkapcsolat, egyéni életfelfogásának elemei terén érhető tetten ez a tendencia, nem kis belső​​ vívódás eredményeként. Van még mit tennie, de jó úton halad.

 

 

MÉRLEG

mérleg.jpg

Rendeződni látszanak körülményei gyerekével, esetleg lazább párkapcsolatával vagy/és vállalkozásával kapcsolatban. Ugyanez vonatkozik a nem vállalkozó Mérlegekre is. Váratlan előnyös ajánlatot kaphat befektetés valamilyen formájára, de az is lehet, hogy szerencsés kimenetelű beavatkozást hajtanak rajta végre. Az önismeret terén ugyancsak előre léphet.

 

 

SKORPIÓ

skorpió.jpg

Az otthon, család, ingatlan, haza témakörben a közelmúltban történt felfordulás hullámai lecsillapodnak, esetleg jelentős „újjászületés” során.​​ Társkapcsolatát is rendezheti, de nem árt az óvatosság, hogy ne essen egyik szélsőségességből a másikba. Munkájában látszik némi bizonytalanság, változás, amelynek következményei egyelőre​​ még nem körvonalazódnak.

 

 

NYILAS

nyilas - kentaur.jpg

Kommunikáció, kontaktusok, adminisztratív ügyek, mikrokörnyezettel való kapcsolat, tanulás- tanítás témakörben történnek előnyös változások, amelyek bonyodalmak megoldására is vonatkoznak. Az otthon, család, ingatlan, valamint munka területe szintén erősen kiemelt. Az utóbbiban további (valószínűleg és remélhetően) kellemes meglepetések is várhatók.

 

 

BAK

bak.jpg

Rendeződnek anyagi dolgai, persze átmenetileg, hiszen az élet örökös változásokból áll. Most tisztázni tud adminisztratív jellegű dolgokat is, és ha vállalkozó, valamilyen szempontból egy új kezdetnek lehet részese vagy kezdeményezője, találékonysággal, kapcsolatrendszerének felhasználásával és olyan szerencse kíséretében, amihez nincs hozzászokva.

 

 

VÍZÖNTŐ

vízöntő.jpg

Nekilendül mindenféle tevékenységének, de a személyéhez kapcsolódó folyamatok is felpörögnek. Anyagi, kommunikációval összefüggő területeken, valamint az otthon, család, ingatlan terén látszik elsősorban a dinamika, és ha minden jól megy, megoldódhat néhány probléma az említett témakörökben. Sok adminisztratív jellegű tennivalója lesz, amelyeknek nem biztos, hogy teljesen eleget tud tenni, jó, ha ügyel arra, hogy ne vállalja túl magát.

 

 

HALAK

halak.jpg

A következő héten szokatlanul stabil lehet lelkiállapota, ami​​ talán annak is köszönhető, hogy szerencsésen alakul néhány fejlemény kommunikáció, kontaktusok, tanulmányok, közlekedés (és még egy sereg analóg dolog) területén. Bármi is az ok, kihasználhatja ezt az időszakot elképzeléseinek rendezésére, de fontos kapcsolatainak újrarendezésére, feljavítására is.​​ 

 

 

 

 

 

7 thoughts on “Heti horoszkóp

  1. Most találtam erre a lapra,és nagyon tetszik az összeszedettsége,Látszik hogy kmoly munka van benne,és a tudásod is szerteágazó.Köszönöm a sok információt,maradok hű olvasód.
    Tisztelettel Kiss Sándor

    1. Igazán kedves vagy, köszönöm szépen az elismerést és hasznos időtöltést kívánok a honlap tartalmának böngészésében!
      Gál Judit

  2. Kedves Judit- köszönöm szépen előrejelzésed, bár jövő évi Plútó Szaturnusz együttállásnak nem igazán örülök az egészségemet, családommal való távolságtartást illetően-próbálom ezidő alatt gyógyíttatni magamat, pedig minden lehetséges segítséget megadtam távol élő szeretteimnek. (1947.03.03.)
    Kellemes, áldott ünnepeket kívánok Neked, szeretettel

    1. Kedves Eszter! Próbáljuk meg a legjobbat kihozni a kellemetlen konstellációból (is), ennyit legalább tehetünk. Köszönöm a jó kívánságokat, s Neked is kívánok minden jót, most elsősorban egészségi állapotod javulását. Szeretettel: Judit

  3. Kedves Judit!

    Már egy évtizede, hogy rátaláltam Karmaasztrológia oldaladra, azóta rendszeres és hűséges olvasód vagyok.
    A rendszeresség nem csupán azt jelenti, hogy vasárnap este, vagy hétfő reggel elolvasom az aktuális írásodat, hanem azt, hogy hetente, sőt gyakran naponta vissza-visszatérek előrejelzésedhez, hogy jobban megértsem a bolygók általi üzeneteket és tanításokat.
    A hűség számomra úgy értelmezhető, hogy amióta a Te oldaladra bukkantam, azóta nem érdekel más asztrológus írása. Számtalanszor találkoztam „tündi-bündi”, sikert-szerelmet-pénzt” ígérő előrejelzéssel, amiket már az olvasáskor is nevetségesnek találtam, nemhogy hagyatkoztam volna rájuk.
    Túl sok a kábítás, a félremagyarázás, olyan sok a mellébeszélés, elég már belőle!

    Sajnos az utóbbi években komorabb időszakot élünk, amit pontosan jeleznek a bolygók. Talán néhány ember számára kemény és szigorú lehet a stílusod, de nem Te okozod a bolygók állását, hanem Te vagy az, aki lefordítja számunkra mozgásukat és hatásukat.
    Mélyen tisztelem tudásod, hogy képes vagy ilyen finoman értelmezni az asztrológiát, és még inkább tisztellek amiatt, hogy ezeket le is mered írni! Tudásodat megosztod velünk, laikusokkal, és nem ferdíted el rózsaszín köntösbe bújtatva, hiú ábrándot keltve.
    Őszinte hála ezért Neked, amit nagyon köszönök!
    Többet ér mindennél, ha a valót írod és nem azt, amit jól esne hallani és látni! Még ha fáj is, akkor is emberhez méltóbb a valóságot tükröző hű és kemény szó, mint az álomba ringató hamisság!
    Nagyon-nagyon köszönöm!

    Ostoba az, aki nem veszi észre írásaidban a jó szándékot, hiszen minden egyes írásodban megtalálható az a remény, amibe bele lehet kapaszkodni, és ami erőt ad a mindennapokhoz. Bizonyára mindenkinek mást jelent ez, de mindig, mindig ott van, csak észre kell venni! Számomra a mostani (2021.14. hét – a szerkesztő) írásodban ez: „ ….. a távolabbi és közelebbi múlt tanulságait jól feldolgozza az emberiség, amennyiben hajlandó erre, illetve azon része, amely hajlandó erre. Érdemes erőfeszítéseket tenni ebbe az irányba, még akkor is, ha közvetlenül a fényszög múltával esetleg úgy néz majd ki, mintha semmit sem tettünk volna. Valójában azonban némi próbatétel után (már 2022-ben) mégis megérkezhet a karmikus jutalom, némi könnyebbség a tartós megterhelések után. …”

    A heti visszapillantód nekem felér egy társadalomkritikával, amiből minden esetben tanulok, mivel olyan összefüggéseket világítasz meg, amikre hétköznapi emberként talán fel sem figyeltem volna a nagy információáramlásban. A sok-sok szomorú esemény és életkép felsorolásakor is mindig kiemeled az emberség fontosságát, aminek hatására gyakran magasabb szemszögből is képes vagyok látni az eseményeket, így a dühön és csalódottságon kívül a megbocsájtást és kitartást is tanulom.
    A több hónapon átívelő előrejelzéseid az irányt mutatják, míg a rövid távúak az aktuálisan átdolgozandó, kijavításra váró tulajdonságaimra hívják fel a figyelmet. Ezeket gyakran szoktam elolvasni, hogy képes legyek türelmesebb, elfogadóbb, de szükség esetén határozottabb és bátrabb lenni. Ezek a figyelmeztetéseid jelentik számomra a folyamatos munkát, hogy erőm és hitem legyen önmagam faragásában, jobbításában.

    Judit, – lehet, hogy Te nem is tudod, hogy milyen sokat teszel értünk írásaiddal?

    Kívánok Neked jó egészséget, sok erőt, bölcs békességet, mert nagyon szükségünk van a Te tiszta, okos, emberséges hangodra!

    Üdvözlettel: Elvira

    1. Kedves Elvira!
      Egészen megrendültem esszének is beillő összefoglalásodtól. Örülök, hogy „átmegy” az a jó szándék, ami valóban vezérel ebben a munkában és annak még inkább, hogy jól hasznosítható a mindennapi életben a tanulság, ami levonható a kozmikus összefüggésekből. Köszönöm, hogy leírtad véleményedet, amelyben olyan új szempontok is szerepelnek, amelyekre nem is gondoltam, és persze lendületet is ad a továbbiakra.
      Szeretettel:
      Judit

  4. Kedves Judit!

    A refranációs fényszög kifejezéssel nem találkoztam még, mit jelent?

    Kedves Attila!
    A refranációs fényszög az egzakt kapcsolódás nélkül létrejövő aspektust jelenti, vagy az egzaktot megelőző, vagy az azt követő időben. Aktuális aspektusoknál és tranzitoknál egyaránt tapasztalhatjuk, hogy kisebb-nagyobb hatókörben elkezd érvényesülni a fényszög, de az egyik résztvevő direktből retrográdba, vagy retrográdból direktbe fordul és elmarad a kulminálás. Némelykor csupán néhány perc híján történik meg. Minél tágabb, annál csekélyebb a jelentősége, viszont a szorosabbaknál még olyan jelenségek is tapasztalhatók, amelyeket mégiscsak kivált az aspektus.(Különösen a lassú, erőteljes bolygóknál.) Máskülönben és elvileg úgy nyilvánul meg, hogy az ember érzi azt, hogy valami készül, majd a várakozás, sőt: feszültség ellenére elmarad, lecseng. Az egzaktot megelőző refranációs fényszögnél nagy az esélye, hogy majd amikor bekövetkezik a következő nekifutással a pontos kapcsolódás, akkor történik az esemény, amit a bolygók ígérnek. Az egzakt (vagy több egzakt) fényszög utáni refranációs jelenségnél pedig a megtörtént jelenségek feldolgozása lehetséges.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük