Heti előrejelzések

HETI ELŐREJELZÉSEK

Mindig az aktuális hétre. A megelőző időszakra vonatkozó heti prognózisokat az Archív előrejelzések megfelelő rovatában találod

29. hét 2019. július 15-21. 

Általános 

Visszapillantó a 2019.07.08-14. közötti hétre 

07.09. „A kormány 18 év előkészítés után egy tollvonással ellehetetlenítette a magyar világörökségi címet – Az UNESCO bekeményít, veszélyben Budapest világörökségi címe
A szervezet elfogadta azt a szigorú határozatot, mely szerint amennyiben nem történik előrelépés, a főváros veszélyeztetettségi listára kerülhet.
Múlt pénteken, majd ezen a héten hétfőn csaknem harminc új helyszínnel bővült az UNESCO világörökségeinek listája, miután az erről döntő bizottság Bakuban ülésezett, de a listán a korábbi várakozások ellenére nem szerepelt új magyar helyszínként az egykori Római Birodalom védelmét szolgáló dunai limes maradványa, amelynek egyes elemei Németország, Ausztria, Szlovákia és Magyarország területén találhatók. Bár a bizottság ülése július 10-éig tart, a 444 vette észre, hogy a limes nem fog felkerülni a listára, mégpedig kizárólag a magyar fél, pontosabban a magyar kormány egy korábbi intézkedése miatt.
Ennek az az oka, hogy 2019 májusában, kevesebb mint két hónappal a bakui ülés előtt a magyar kormány egy határozattal váratlanul kivette a Hajógyári-szigetet a világörökségi várományos helyszín nevezési dokumentációjából. A határozathoz nem tartozott indoklás, és a portál információi szerint a tizennyolc éve a szakmai előkészítő munkán dolgozó történészekkel sem egyeztettek a döntésről. A Római Birodalom határát kijelölő, őrtornyokból, erődökből és katonai táborokból álló védelmi rendszer magyar szakaszához a Hajógyári-sziget is hozzátartozott, ahol Pannonia helytartójának erődített palotája állt.
(…)
Ahogy azt a portál kiszúrta az ülés közvetítésében, Visy Zsolt régészprofesszor, a limes világörökségi jelölésének miniszteri biztosa a maga nevében bocsánatot is kért a bakui ülésen a másik három jelölő tagállamtól és a Világörökség Bizottságtól a történtekért. A 444 azt írja, mindez nagyon kínos a magyar kulturális diplomáciára nézve, már csak azért is, mert pont Magyarország volt a közös jelölés koordinátora, a lépés pedig alááshatja a magyar kultúrdiplomácia hitelességét a Világörökség Bizottság előtt. (…)”
(Index)

 

Nap kvinkunx Jupiter, szembenállás Szaturnusz-Plútó és trigon Neptun. Az utóbbi az elkenés és elsíbolás művészetének alátámasztására szolgál ügyesen. Van még Merkur aktivitásunk is, együttállás Mars és kvadrát Uránusz formájában – az információhiányra utalva. AMars kvadrát Uránuszt is bízvást ide vehetjük, mint a katonai védelmi rendszerrel összefüggő váratlan eseményt. (A Mars már az Oroszlánban jár, Róma pedig ehhez a típushoz tartozik.) S persze a hosszú idejű fényszögek döntő fontosságúak: Jupiter kvadrát Neptun, Szaturnusz együttállás Plútó és a lassú bolygók sok kapcsolódása a Holdcsomókhoz – a múltbeli hozadékkal, örökséggel, világörökséggel összefüggésben.

 

 

07.09. „Mostantól még inkább Orbán körei ellenőrizhetik a választási informatikai rendszert – A 2018. április 8-i újabb fideszes kétharmad után írtunk arról, hogy a Nemzeti Választási Iroda – ami sosem tudott megnyugtató választ adni arra, miért omlott össze a rendszer a parlamenti választás napján – olyan cégekkel szerződött, amik között döbbenetes összefonódások vannak: volt, aki saját magát ellenőrizte, más pedig egyik fontos cégből ült át a másikba, miközben a kapcsolódási pontokban többek között egykori BM-esek, KDNP-s képviselők, a fidesz.hu üzemeltetője és két Tiborcz-cég vezetője is felbukkant.
Később az is kiderült, hogy az egyik kulcsfontosságú, a Nemzeti Választási Rendszert 2010 óta üzemeltető cég, az Idomsoft egyes tagjai nem csak a Belügyminisztériumhoz, hanem a Fideszhez is köthetők (…) Most egy fokkal még közelebb került Orbán környezetéhez a választási informatikai rendszer ellenőrzése. A tavaly 14 milliárd forint árbevételt produkáló 4iG ugyanis nemrég Mészáros Lőrinctől az eddig pénzügyi jobbkeze, Jászai Gellért tulajdonába került, és a cég most megveszi a Magyar Telekomtól a tavaly 114 milliárdos bevételt felmutató T-Systemset. (…)”
(444.hu)

 

Nos, a fő hivatkozások szinte szóról- szóra megegyezhetnek az előbbi cikknél felsoroltakkal, talán a Marsot kivéve, a többi is bőségesen elegendő.

 

 

07.09. „Kitiltották az Index újságíróját a Parlamentből év végéig – Kitiltották a Parlamentből idénre munkatársunkat, Fábián Tamást egy folyosói interjú miatt. Kollégánk Varga Judit igazságügyminiszter-jelölt bizottsági meghallgatása után kérdezte a termet elhagyó Vargát és az államtitkárt, Völner Pált. Az Országgyűlés Hivatala (OH) szerint Fábián Tamás „testi kontaktust is alkalmazva, folyamatosan lökdösődve akart interjút készíteni” az Országház felsőházának folyosóján, miközben a politikusok „az erőszakos próbálkozást határozottan visszautasították”. A kitiltó levélben ezek után „fizikai inzultust” emleget az OH, és emlékeztet, hogy Fábián Tamás „korábban már két alkalommal is tudatosan megszegte az országházi sajtótudósítás rendjét”, ezért a belépési lehetőségét december 31-ig felfüggesztette az Országház és az Országgyűlési Irodaház helyiségeibe. (Az említett két korábbi ügyben (1., 2.) egyébként arra hivatkozva tiltották ki kollégánkat, hogy nem megengedett helyen forgatott.) Az Index álláspontja szerint kollégánk nem lökdösött, nem inzultált senkit, nem volt erőszakos, a politikusok mellett sétálva a telefonját tartotta Völner elé, hogy jó minőségben rögzítse az elhangzottakat. Völner többször arrébb lökte kollégánk kezét, majd összekülönböztek azon, hogy ki lökdös kit. Az Index fellebbez az Országgyűlés Hivatalának döntése ellen.”
(Index)

 

Sűrű nap volt ez, ekkor kulminált egyébként a Nap szembenállás Szaturnusz. Hivatkozásaink természetesen azonosak a megelőzőekkel. Ami pedig a dedós lökdösődést illeti, a Holdnak is igencsak jelentős aktivitása esett aznapra. A Mérlegből kvadrátolta a Napot, Szaturnusz, Plútót és a Holdcsomókat – hogy néha őt is megemlítsem, szegényt.

 

 

07.09. „Újabb milliárdos kisvasút-fejlesztésekre készül az Orbán-kormány – Tényleg meghosszabbíthatják Bicskéig a felcsúti kisvasutat, ahogy azt Orbán Viktor megmondta, de számos más vonalat is felújítanának az elkövetkező két évben összesen több mint 12 milliárd forintból – derül ki a birtokunkba került kormányzati előterjesztésből. Ha rábólintanak a még titkos anyagra, akkor nemcsak a fejlesztés II. üteme indul el, még tovább terveznek, például egy hegyi kisvasutat Salgótarjánba, hogy “átélhetővé tegye a bányászatot”, de felvetik egy saját kisvasút-járműcsalád ötletét is. A javaslatban arra is hivatkoznak, hogy 1,5 millió utas vonatozik így, ez a családok kedvelt, aktív kikapcsolódása, és kidolgozzák, hogy a jövőben Széchenyi-kártyával is fizethessenek az utasok. (…)”
(hvg.hu)

 

Az igen hosszú és ehhez, valamint a Hvg-hez mérten alapos cikk linkje:
https://hvg.hu/itthon/20190709_Tenyleg_meghosszabbitjak_Bicskeig_jon_az_Orbankormany_milliardos_kisvasut_fejlesztese – ha valakit különösen érdekelne a téma.
Annyit teszek hozzá, hogy nemzetközileg is csodájára járnak a kormányfő kisvasút-hobbijának személyesen, vagy csak elméletben, úgy az EU-ban, mint a köztudatban egyre inkább élénken benne van.
Az asztrológiai hivatkozások mit sem változnak, hiszen még dátumra is ugyanott tartunk, ahol eddig és a Nap (mint kormányzat) fényszögei nem változtak, amint a többiek sem.

 

 

07.11. „Legalább hat turista életét vesztette csütörtökre virradóra Görögországban a heves jégesők, szélviharok és esőzések miatt – közölte az ERT görög közszolgálati rádió. A rendőrség szerint a viharok szerdán este vonultak végig az ország északi részén található – turisták körében közkedvelt – Halkidiki-félszigeten. Egy cseh házaspár akkor vesztette életét, amikor lakókocsijukat a heves széllökések magukkal rántották. Egy orosz férfinak és a fiának az életét egy kicsavart fa oltotta ki Potídea városában, egy román nőt és egy nyolcéves gyereket pedig a vihar következtében leszakadt tetőelemek ütöttek agyon Néa Plagiában egy étteremben. (…) A Halkidiki-félszigeten jelenleg több tízezer – főleg kelet-európai államokból érkezett – turista üdül.”
(24.hu)

 

A magyarok körében is közkedvelt üdülőhelyről van szó, s a vihar idején is több száz honfitársunk tapasztalhatta meg, hogy a klímakatasztrófa kifejezés mennyire nem túlzó. Részben emiatt is emeltem be a visszapillantóba ezt a nem belföldi hírt (bár a héten két ilyent is találhatunk). A Merkur-Mars együttállás együttes kvadrátja az Uránuszhoz, a Nap szembenállás Szaturnusz-Plútó, a hosszan fennálló Jupiter kvadrát Neptun és Szaturnusz együttállás Plútó és a Holdcsomókhoz érkező fényszögek éppen elég indokot biztosítanak. Egyébként 10-én, szerdán, a vihar idején a Hold megint furcsán kapcsolódott többekhez, a Skorpióból kvadrátolta a Merkurt, Marsot és szemben állt az Uránusszal. (Vesd össze a második félévre vonatkozó általános előrejelzésben mondottakkal!)

 

 07.11. Egész héten át megy a huzavona, egymásra mutogatás, mondhatni: cirkusz az EP bizottsági posztok jelölése és megválasztása körül, mivel – az egyébként a fidesz gyakorlatából vett mintával – a DK lépten-nyomon akadályozni igyekszik a kormánypárti képviselők beválasztását a különféle bizottságokba. Amelyekbe egyébként a Néppárt részéről egyébként sem nagyon szándékoztak eredetileg és egyelőre fideszeseket delegálni, a párt bizonytalan EP helyzete miatt. Teljesen felesleges a részletekkel fárasztani magunkat, de így is, úgy is csúnya eljárásokról van szó, egymásra mutogatással, hazaárulózással és hasonlókkal, miket amúgy jól ismerünk.

 

Az asztrológiai háttérbe a hét vége felé becsatlakozik a Vénusz is, amely bolygó a toleranciáért, diplomáciáért és hasonlókért felelős, most azonban főleg szemben áll a Szaturnusszal, így az említett vonásai valahogy nem tudnak tisztán megnyilvánulni. A többi hivatkozásból valamennyi élénken él és működik az egész hét folyamán.

 

 

07.12. „Súlytalanság miatt kényszerleszállt a Boeing, 35 sérült – Honolulun kellett landolnia, mert odafent összerázódtak az utasok. Heves légörvény miatt harmincöten megsérültek egy utasszállító repülőgépen, amely a kanadai Vancouverből tartott az ausztráliai Sydneybe csütörtökön, a gép a hawaii Honoluluban sikeres kényszerleszállást hajtott végre. A sérülteket elsősegélyben részesítették, illetve nagy részüket kórházba szállították.
Az Air Canada légitársaság Boeing-777-200-as típusú gépe, fedélzetén 269 utassal mintegy 11 ezer méteres magasságban repült. Már elhagyta Hawaiit, kétórányira volt onnan, amikor hirtelen légörvénybe került. Harminc métert zuhant, miközben az utasok a keletkezett súlytalanság miatt üléseikből a magasba emelkedtek. A fedélzeten éppen ételt osztottak, így az utasok többsége nem kötötte be a biztonsági övét. Egy nő olyan hirtelen és olyan erősen csapódott a mennyezetnek, hogy betört az oxigénmaszkokat rejtő műanyag burkolat. Mindenkit váratlanul ért a zuhanás, előzetes figyelmeztetés sem volt. A pilóta a kényszerleszállás mellett döntött, és visszafordult Honolulu felé. Az amerikai egészségügyi szervek tájékoztatása szerint harminc embert kellett kórházba szállítani, köztük kilenc súlyos sérültet.”
(hvg.hu)

 

Ez a hír annyira bizarr, hogy nem hagyhattam ki. A 11-én kulmináló Mars kvadrát Uránusz egymagában is elég lenne, de mivel a Marssal most együtt mozog a Merkur (vesd össze: közlekedés), együttesen álltak negyedfényben. Az Uránusz persze a modern technika jelölője. Persze a többi fényszöget is figyelembe lehet/kell venni, például a Jupiter (utazás, külfld) kvadrát Neptunt (kaosz, különleges jelenségek, például a súlytalanság).

 

 

07.12. „Elbúcsúztatták a Hableány magyar áldozatait – Pénteken 11 órakor kezdődött a gyászszertartás, amelyen a dunai hajóbaleset két magyar áldozatát, a Hableány kapitányát és matrózát búcsúztatják a folyó Margit hídhoz közeli szakaszán. (…) A szertartás során a folyóba engedték azt az urnát, amely a Hableány matrózának, Pethő Jánosnak a hamvait tartalmazza, míg a kapitány, Lombos László földi maradványait máshol helyezik örök nyugalomra. A búcsúztatás keretében koszorút engedtek a vízbe a baleset koreai áldozatainak emlékére – tudósított az MTI. A búcsúztatásban 15 hajó vett részt, amelyek alakzatba rendeződtek a Margit híd és az Árpád híd között. A központi szertartás a Halászbástya sétahajón zajlott; a hamvakat tartalmazó papírurnát a hajó harangjának megkondulását követően egy egyenruhás matróz engedte a folyóba. Ezután katonai tiszteletadás keretében három díszlövés is eldördült, majd a korábban felderítő katonaként szolgáló Pethő János emlékére elhangzott az “Il Silencio”. Végül már csupán a hozzátartozók részvételével tartottak búcsúztatót a hajón, Lombos László esetében egyházi, Pethő János esetében pedig polgári szertartás keretében.”
(24.hu)

 

A Vénusz szembenállás Szaturnusz (külsőségek – gyász) mellett a Merkur-Mars kvadrát Uránusz, a Nap szembenállás Plútó fényszögek jelzik a tragédiára emlékezést, s persze az alap a Jupiter kvadrát Neptun – ahogy minden, a Hableány balesetével összefüggő híradásnál azt kiemeltem.

 

 

07.12. „Orbán a CEU jövőjéről: … A parlament folyosóján kérdezte a hvg.hu a miniszterelnököt, betartja-e a bajoroknak tett ígéretét, vagyis biztosítja-e a CEU budapesti működéséhez szükséges jogi garanciákat. Orbán Viktor azzal intézte el a kérdést, hogy „A CEU eltávozott Bécsbe, ezért minden vele kapcsolatos kérdésben az osztrák kancellár az illetékes, oda tessék fordulni!
Ezzel mintha Orbán végleg lezártnak tekintené a CEU-ügyét, dacára annak, hogy az utóbbi hónapokban az európai politika is szerepet vállalt az egyetem történetének jelen alakulásában, ezért úgy tűnt, még az is lehet, van remény arra, hogy maradhatnak Budapesten a tervek szerint szeptembertől már Bécsben induló képzések.
A hvg.hu által feltett kérdés arra a garanciára vonatkozik, amit lényegében Orbán megígérte, amikor levélben biztosította a bajor kormányt, hogy nem fog keresztbe tenni annak, hogy a Müncheni Műszaki Egyetem a CEU-val való együttműködés keretében részt vegyen a magyar felsőoktatásban. (…)”
(Magyar Narancs)

 

A Nap fényszögeihez fordulhatunk: szembenállás Szaturnusz-Plútó, trigon Neptun, együttállás felszálló Holdcsomó.

 

 

07.12. „A BRFK dolgozója elhagyott egy pendrive-ot az összes munkatársa személyes adataival – A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) 5 millió forintra bírságolta a Budapesti Rendőr-főkapitányságot, mert egy munkatársuk januárban elvesztett egy pendrive-ot, amin rajta volt a BRFK teljes nevesített személyzeti állománytáblája, születési névük, születési idejük, anyjuk neve, TAJ-számuk, beosztásuk és munkakörük – írja az Index. A BRFK egyik dolgozója a pendrive-ot januárban vitte magával egy értekezletre, majd a kulcskarikájára rakta. A kulcsot magával vitte szállodai szobájába is, ahonnan másnap kijelentkezett. Ezután egy gyorsétterembe ment, majd visszatért szolgálati helyére. Ekkor vette csak észre, hogy az adathordozó eltűnt. Még aznap jelentette az elöljárójának, hogy nyoma veszett, ami után gyors telefonálgatás következett, de hiába hívták a szállodát és a gyorséttermet is. A rendőr a személyes adatokat tartalmazó dokumentumokat nem a szolgálati, hanem magáncélra használt adathordozóra másolta át, és nem alkalmazott semmilyen biztonsági intézkedést a tárolt adatokkal kapcsolatban, ezért vele szemben fegyelmi eljárás indult.
(444.hu)

 

A januári előzményekre visszanyúló esetből most a nyilvánosságra hozatal az érdekes, amihez a Marssal (fegyveres testületek) együttálló Merkur (információ) együttes kvadrátja az Uránuszhoz (a pendrive, mint a modern technika egyik pompás vívmánya) tökéletes hivatkozás.

 

 

07.13. „Hatástalanították a világháborús bombát, amit a Rákospalota-Újpest vasútállomásnál találtak, a lakók visszatérhetnek otthonaikba – közölte a fővárosi kormányhivatal szombat délben a honlapján. A honvédség tűzszerészei sikeresen kiszerelték a gyújtószerkezetet. A robbanótestet a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére szállítják, ahol később megsemmisítik – írták. A munkálatok idejére elrendelt lezárásokat feloldották, megindult a forgalom, a lakók visszatérhetnek lakóhelyeikre. A teljes művelet és a lezárás több mint három és fél órán át tartott, mintegy hétszáz embernek kellett elhagynia otthonát.
Budapest Főváros Védelmi Bizottsága, valamint a műveletben résztvevő társszervezetek köszönik a lakosság türelmét – írták a tájékoztatóban. (…)”
(24.hu)

 

A pályaudvart természetesen lezárták, a vonatforgalmat leállították, a környező utcákból a buszforgalmat is el kellett terelni, túl a 700 ember evakuálásán. A művelet kozmikus háttere természetesen a Merkur-Mars kvadrát Uránusz elsődlegesen. S persze a Nap szembenállás Szaturnusz-Plútó is szerepet kap.

 

 

07.13. „Nyomoz a rendőrség az egyik legnagyobb őssejtbanknál – erősítette meg az Országos Rendőr-főkapitányság szombat este az MTI-nek. A CryoSave már hetek óta elérhetetlen, pedig a svájci anyavállalat még most is a magyar ügyfélszolgálathoz küldi az ügyfeleket. Az érintett szülők nem tudják mit csináljanak, van, aki már be sem merte fizetni a tárolási díj esedékes részletét, így viszont elveszítheti az eddig befizetett pénzét és a gyermeke őssejtjét is, jelentette az RTL Klub Híradója. Nem tudni, hol tárolják a mintákat. Egy svájci cég próbálja nyugtatni a klienseket, nem sok sikerrel. A rendőrség erre reagálva az MTI-vel ismertette: az ügyben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda emberi test tiltott felhasználása gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen.

 

Bizarr dolgok történtek a héten (sok mindent kihagytam, például a somogyi illetőségű eltűnt és megkerült kengurut). Az aktuális hír mögött is a Merkur élénk aktivitása áll, s az Uránusszal való kapcsolódása a nagyon is modern és extrém jellegű őssejt-technológiára utal. 

 

 

GPS – Előretekintés a 2019.07.15-21. közötti hétre

Kiemelt dátum: július 16 – 1945-ben e napon Alamgordoban, Új-Mexikóban végrehajtották az első kísérleti atomrobbantást.

„…Robbanóanyaga plutónium volt. A bombát egy 30 méter magas acélszerkezetre erősítették fel, amely a robbanás során elpárolgott. Fénye látható volt egész Új-Mexikó államban. Az éles felvillanást követően hatalmas, csaknem másfél kilométer átmérőjű tűzgömb emelkedett fel alig egy perc alatt, nyomában hatalmas porfelhő, mely végül gomba alakúvá vált. A robbanás epicentrumában a hőmérséklet 10 000-szer nagyobb volt, mint a Nap felszínén. A fényjelenséget dörgés, földrengésszerű zaj követte. A bomba pusztító hatása mintegy 45 ezer tonna TNT-vel volt egyenlő. A robbanás zaja a majd 500 kilométerre északra lévő Los Alamosban is tökéletesen hallható volt. A robbantás környékén még 800 méterrel is a sivatag pora különféle színű üveggé olvadt mintegy 3 méter mélységig.
augusztus 6. Hirosima: az első ledobott U235 atombomba, 80 000 ember halálát okozta, 125 000 ember megsebesült. A bombát az Enola Gay nevû bombázó dobta le, és az kb. 500 m magasságban robbant fel a város felett.
augusztus 9. Nagaszaki: a második ledobott Pu239 atombomba, 40 000 halálos áldozat, 75 000 sebesült. A bomba közvetlenül a földfelszín felett robbant, a Bockscar nevű repülőgép dobta le.”
(www.feltalaloink.hu)

 

A Hold kivételével az égitestek útja 2019. július 1-től 31-ig
Nap: Rák 8°55´ – Oroszlán 8°30´
Merkur: Oroszlán 2°36´ – retrográd: 07.08-tól – Rák 23°57´
Vénusz: Ikrek 26°47´ – Oroszlán 4°50´
Mars: Rák 29°23´ – Oroszlán 19°5´
Jupiter: retrográd Nyilas 17°00´ – 14°41´
Szaturnusz: retrográd: Bak 17°51´ – 15°38´
Uránusz: Bika 5°55´ – 6°34´
Neptun: retrográd Halak 18°42´ -n 18°13´
Plútó: retrográd Bak 22°13´ – 21°28´
Holdcsomó: Rák 17°59´ – 16°20´

A Hold a héten
Nyilas 07.15. 1.04-ig
07.15. 1.04-től 07.17. 11.18-ig Bak
07.17. 11.18-tól 07.19. 23.18-ig Vízöntő
07.19. 23.18-tól Halak

Holdfázis: július 16. telihold (Nap szembenállás Hold) 23 óra 38 perc.

 

Hosszú, több hónapon átívelő tendenciánk száma továbbra is nyolc.

  1. 2018.12.23-tól 2019.12.21-ig folyamatosan fennáll a Szaturnusz szextil Neptun aspektus. Idealisztikus célkitűzések, amelyeket nem mindenki ért, pedig nem haladják meg a józanság határait és kellően felelősségteljesek. Józanság, előrelátás, a szervezőkészség javulása. A Szaturnusztól szokatlan érzékenység is jellemezheti a periódust emellett, különösen, ha úgy tűnik, hogy valamilyen érdekek sérülnek. A humor beszűrődhet a szigorú fegyelembe, holott egyébként ez sem jellemző a szaturnuszi megnyilvánulásokra.

Kevésbé előnyös megnyilvánulásában az illúziók elsodorhatják a racionális megfontolásokat, rögeszmés gondolatok és intézkedések kaphatnak lábra, illetve: a jó elképzelések mégsem valósíthatók meg a gyakorlatban. A kelleténél hamarabb kifárad a kezdeti energia. Nem képes az érintett sikerként értékelni eredményeit.

Mindkét változatban: szimbolikus jelentőségű, valamilyen szempontból meghatározó események, dolgok eltűnése- előkerülése, művészettel, ideológiával, hittel összefüggő jelenségek.

 

  1. 2019.01.01-től 09.13-ig a Plútó szemben áll a felszálló, együtt a leszálló Holdcsomóval, igen erőteljesen kidomborítva azokat a tényezőket, amelyek a karmikus hozadékból származnak (ragaszkodás a hatalomhoz és az azt biztosító anyagiakhoz, ahhoz, hogy mások feltétel nélkül tiszteljék, ugyanakkor a többi ember semmibe vétele) és arra ösztönözve, hogy a beidegződések csapdájából kikerülve a jelen feladataira összpontosítsanak az érintettek, plutónikus erőkkel. (Adás és elfogadás, női szerep gyakorlása, mások érzelmi igényeinek megismerése és méltánylása.)

 

  1. A Szaturnusz együttállás Plútó 2019.01.27-től 2020.12.26-ig hatókörben marad, mert kétszer is pont úgy alakul a Szaturnusz retrograditása, hogy megtartja a maximum 7-8 fok távolságot. Egzakt együttállásuk 2020. februárjában esedékes.

Ez a kapcsolódás ritkán fordul elő, persze nem éri el egy Uránusz-Plútó 112 illetve 140 éves, vagy az Uránusz-Neptun 170, avagy a Neptun-Plútó 480 éves periodicitását. A Szaturnusz-Plútó együttállás 31-36 éven belüli intervallumban következik be aszerint, hogy a Plútó aktuális haladási sebessége lassú-e vagy gyors. Most még a gyors szakaszában jár, ezért a megelőző hasonló konstelláció 1984-ben, 36 évvel ez előtt volt a Mérlegben, azt megelőzően pedig – ugyancsak 36 év különbséggel – 1948-ban az Oroszlánban.

 

Akinek az egyéni képletében szerepel, annak természetesen jelentős lesz az ismétlődés és mundán (az egész világot érintő) szempontból sem elhanyagolható, hiszen a két sorsbolygó találkozik össze. Önmagában kifejtett hatását azonban ne becsüljük túl, mert – túl azon, hogy az igazán hosszú periodicitású tényezők mellett van nem jelentéktelen szerepe – több körülménynek kell összetalálkoznia ahhoz, hogy sorsfordító jelentőségű legyen.

 

Mindenesetre az egyéni karma és a világkarma jelölőjének bármilyen fényszögben való találkozása biztos, hogy kiemeli a sors működésének jelentőségét. Ahány jegyben történik a konjunkció, annyiféleképpen mutatkozik meg. A mostanit megelőző Bak együttállás 1517-ben volt, december 30-án, elég közel a Luther által elindított reformáció mozgalom keletkezéséhez (10.30.)  A Bakban az ideológiai- politikai áramlatok feszülése és újjászületése bízvást megfogalmazható. Mindenképpen jelent olyan krízis-időszakot, ami valamilyen más minőség létrehozásához szükséges (lásd akár az 1984-es vagy az 1948-as éveket, mindkettő fordulatot szült az aktuálpolitikában).

 

A tömegeket érintő társadalmi ügyek felszínre kerülése, az ezekkel összefüggő aktivitás növekedése feltétlenül várható. Komolyság, felelősségtudat, ugyanakkor erős érvényesülési, egyes csoportoknál érdekérvényesítése törekvések is. A küldetéstudat erősbödése ugyancsak várható, kérdés, hogy milyen kifutással.

Nagy energiák keletkeznek egy ilyen konstellációnál, megint csak felvetve a kérdést: hogyan használják fel az érintettek vagy az emberiség, az építő vagy a romboló hatásokból lesz-e több, meg lehet-e valósítani azt az ideális változatot, amely összeadja a Plútó romboló és a Szaturnusz építő aktivitását. Minden építkezést valamilyen mérvű rombolás előz meg, erre kiválóan alkalmas egy ilyen együttállás. Megtisztítani szennyezett részeket és új minőséget létrehozni.

Óriási feszültség és óriási önuralom jellemezheti a periódust. Fáradhatatlan tevékenység, amely nem enged kibúvót, akit csak lehet, mindenkit bevon aktívan vagy passzívan a történésekbe.

 

A negatív megnyilvánulási forma, vagy kifejlet sem kizárható, különösen akkor, ha az egyén vagy kisebb-nagyobb csoportok ellenállnak a változásnak, annak, amit indukál ez  a Bak Szaturnusz-Plútó együttállás. Ez esetben nem elkerülhetők akár a tragédiák sem (a Krakatau 1883-as kitörése Bika-Ikrek együttállás mellett esett meg), illetve olyan társadalmi- történelmi események, amelyek sodorják magukkal az egyént és kivédhetetlen láncreakciószerű folyamatokat indítanak el (1948 Oroszlán együttállás: Izrael állam megalakulása, a palesztinok hátrányára).

Tisztességtelen cselekmények, meg nem értett világmegváltó, vagy/és önpusztító motívumok uralhatják el azt a terepet, ahol nem talál progresszív levezetést az a hallatlan erő, amit ez a konstelláció jelez.

 

  1. 02.23-tól 09.27-ig érvényesül a Jupiter kvinkunx felszálló Holdcsomó. A karma igazságtételét lehet vele kalkulálni, de korántsem valami kedélyes jupiteri módon, hanem a haragvó igazságtevő módján. A karmikus adósságok megfizetésének idejét jelzi.

 

  1. 03.01-től 11.30-ig számíthatunk a Szaturnusz szembenállás felszálló Holdcsomó aspektusra. Eközben a Szaturnusz az aktuális Holdcsomónál a leszállónak az ura is. Ily módon a lehető legrigorózusabb figyelmeztetéseket a karmikus feladatokra ez a kapcsolódás tartalmazza sok-sok hónapig, kiterjesztve mindenkire, de fokozottan a Rák és a Bak felszálló Holdcsomósokat érinti.

 

  1. Április elejétől november 9-ig érvényesül a Neptun trigon felszálló Holdcsomó, üdítő változatosságot jelentve a Jupiter kvinkunx. Szaturnusz szembenállás és Plútó szembenálláshoz képest. Izgalmas együtthatást láthatunk majd, hiszen valamennyi, a lassú bolygóktól érkező Holdcsomó fényszög őszig kitart, csaknem egyszerre érnek majd véget. Jelent egy enyhítést is a karmikus terheken (tudjuk: csak annyi terhelést kap az ember – az emberiség – amennyit el tud viselni, illetve ezzel összefüggésben: amikor a terhelés kezdi meghaladni a tűréshatárt, mindig társul mellé valami, ami miatt nem pattan el a húr). A Neptun harmonikus kapcsolódása a felszálló Holdcsomóhoz nemcsak a női szerepre történő rávilágításban segít (lásd a Holdcsomó szövegét), hanem a karmikus hozott feladatok, terhek jobb megértésében, új nézőpontok kialakításában. Ily módon sokat lendíthet nem annyira az egyes emberek dolgain, hanem a nagyobb folyamatok mélyebb megértésén keresztül az aktuális feladatok jobb ellátásában.

 

  1. Ismét életbe lépett a Jupiter kvadrát Neptun fényszög, amelyből egyszer már volt szerencsénk ízelítőt kapni, 2018.12.18-2019.02.17. között. (Meg 2012. június-július, majd 2013.01.20-04.05. között.) A mostani periódus 2019.05.08.-10.20. között esedékes. Egzakt lesz másodszor 06.16-án, harmadszor pedig 09.21-én.

Álmok, fantasztikus elképzelések dédelgetése. A realizálás nehézségekbe, akadályokba ütközik, ezért visszaesés következik be. Más változatban: megtörténik a felfutás, az elképzelés realizálódása, majd semmivé foszlik.

Az ideológiai kapaszkodók keresése jellemző, a fanatizmusra való hajlam szintén, amint a téveszmék terjedése is.

A tévedés, csalás, ámítás ugyancsak megjelenik. Erkölcsi kérdésekben is két fő tendencia képzelhető el: vagy már-már beteges becsületességre törekvés (néha igen sajátos módon), vagy – némi eufemizmussal – az etika rugalmas kezelése. És: a kétféle tendencia egy entitáson belül is mutatkozhat (pontosabban gyakorta mutatkozik).

A kemikáliákkal (gáz, méreg, kábítószer – bármi, ami belső rothadást indíthat) kapcsolatos események, jelenségek is jellemzőek lehetnek.

 

  1. Neptun szextil Plútó, amely ezúttal 06.09-től 10.06-ig tart, méghozzá továbbra is egzakt nélküli módon (refranáció).

50 éven keresztül (1944-1994 között) szinte minden embernek megvan. A hatalmas tömegeket érintő társadalmi mozgásoknak, amelyek röpke 50 év alatt gyökeresen megváltoztattak több ezer éves beidegződéseket, közük van ehhez a fényszöghöz. Megváltoztak például a férfi-nő kapcsolatok, különösen arra való tekintettel, hogy a Neptun női, a Plútó férfi bolygó, pontosabban: a női-férfi princípium (Vénusz és Mars) felsőbb oktávjai, magasabb szempontú kifejeződései, archetípusai. Természetesen a többi, ennél sokkal erőteljesebb, nagy mundán tendencia is kellett a változásokhoz, de a szextil közvetítette, közvetíti az egyénekhez. Szélesebb értelemben arra kívánja tanítani az emberiséget ez a fényszög, hogy – kezdve a férfi-nő magánkapcsolatokban gyakorlásként, s folytatva ennek kiterjesztését minden más kapcsolatra is – saját erejéből akarjon és próbáljon meg szembenállás helyett együttműködni. A szándék: megtörni azt a több ezer éves beidegződést, mi szerint csak küzdelem, harc, pusztítás, háború, vér és szenvedés árán, a másik rovására maradhat fönn az egyén, s a kisebb-nagyobb csoportok (faluközösség, nép, szövetségek stb). A közvetlen cél az, hogy ennek a – spirituális emberhez oly méltatlan – hagyománynak a helyébe a kozmikus szeretet dimenziói léphessenek, egyengetve az utat a végső cél: az eggyé válás felé. 

A 2017. július 17-aug. 30, majd a 2018. június 23-szeptember 18. közötti visszatérés a mostanival együtt bizonyára figyelmeztetés, s alkalom arra, hogy felfrissítsük a kiinduló szándékot, annak gyakorlati megvalósítását. 

 

Rövidebb áthúzódó tendenciáink:

07.09-én kulminált a Nap szembenállás Szaturnusz, ami a hét legelején még valamelyest érződik. Különféle változatban realizálódik ez a fényszög (mint ahogyan egyébként bármelyik másik is). Az egyik változat: mániákus törekvés valami felé, holott nincs meg pont ahhoz az alap, tehetség, aktualitás. Következésképpen kudarcos vállalkozásnak bizonyulhat a dolog. Más változat: sorsszerű akadályok támadnak lépten-nyomon, és igen nagy energiabefektetéssel lehet azokat leküzdeni. Totális kudarc, az én-kép (egyéni vagy egy-egy csoporttudat identitásának) leépülése is lehetséges. Ha viszont téves én-képet kell lerombolni azért, hogy egy reálisabb születhessen, akkor még segítség is lehet ez a bolygókapcsolat! A legjobb változata az egyensúly az ego és mások érdekei; az optimista-pesszimista tendenciák között, elhamarkodott cselekedetekre irányuló visszafogottság, kompenzálás.

 

07.10-én volt pontos a Nap együttállás felszálló Holdcsomó – megvilágítván aktuális karmikus feladatainkat (hátha meglátjuk …).

 

07.11-re esett a Nap trigon Neptun kulminálása, a hét első napjaiban ér véget. Világos, tiszta gondolatok, jó rálátás még a bonyolult ügyekre is. Szociális érzékenység, ilyen dolgokra rálátás, megértés. Sajnos a rövid időtartam miatt kevés az esély arra, hogy pont egy ilyen időszakban történjenek olyan nagy horderejű döntések, amelyek hosszú távon orvosolhatnak dolgokat, de legalább szóba kerülhetnek.

 

07.14-én volt pontos a Nap szembenállás Plútó. Csaknem a teljes mostani hetet átfogja, kétharmadáig biztosan tart. A hatalom kontra tömegek közötti egyenetlenség, konfliktusok. Áramlatok, melyek láncreakciót indítanak el vagy annak részei. Konok ragaszkodás a saját álláspontokhoz, akkor is ha az érintettnek nincs igaza. Olyan folyamatok szenvedő alanyává válhatnak csoportok, egyes emberek, amelyet nem tudnak befolyásolni vagy roppant csekély mértékben. Személyi konfliktusok, tolerancia hiánya, esetleg bosszúállás és ezek variációi. Fordulópontot is jelenthet nagyobb ívű folyamatokban.

 

07.08-án a Merkur együtt áll a Marssal (másodszor), a hét első harmadáig érvényesül.  Nagy mentális energiaképződés, egy sereg embernél az agyi- verbális- reflex-szerű folyamatok felerősödése. Fokozott aktivitás, néha öncélúan. Túlhajtás, túlzások, emiatt súrlódások, ellenségeskedés. Ironikusan bájos és enyhe formája a kakaskodás, kevésbé bájos a kötözködés. A Merkur-Mars kapcsolatoknál nem kell tettlegességet feltételezni, de a szóbeli agresszió nagyon is megfogalmazható. A kapkodás, rossz döntések, felfokozott idegállapot miatt a balesetveszély nő, amint például az elhamarkodott diagnózisok következtében végzett beavatkozások vagy a kötött rendszerű (fegyveres) testületek tagjaival történő összeütközések esélye is.

 

A hét közepéig folyamatosan tart a Merkur kvadrátja az Uránuszhoz, de egzakt nélküli formában. Mindenesetre a jelentését azért hozza. Mindkét égitest utal az idegekre. Az Uránusz a kirobbanó energia – adjuk össze csak ezt a két tényezőt, máris el tudjuk képzelni, hogy a feszült idegállapot (ami egyébként még szelídebb fényszögüknél is értelmezhető) mindenképpen jellemzi a konstellációt. Számítani lehet ezen felül váratlan fordulatokra minden olyan ügyben, ami a Merkurhoz vagy Uránuszhoz köthető: kommunikáció, irományok, tanulmányok, utazás, modern technika, baráti kapcsolatok, támogatás, segítség stb.

 

07.11-én egzakt a Mars kvadrát Uránusz. E hétnek körülbelül a feléig érezhetjük még a hatását. Önfejűség, türelmetlenség, s ilyen elemekkel tarkított akaratérvényesítés jellemzi. Kötekedésre, izgatásra való hajlam, mások sikerének kritizálása, negligálása. Van viszont olyan változat is, ahol dühödt visszavonulásra készteti az érintettet (csoportot vagy egyént) saját rosszul kezelt belső feszültsége.

Az emberi kapcsolatokra, így pl. a házasságra elég szerencsétlen fényszög, nemcsak az említettek miatt, hanem azért is, mert óriási szabadságvágy és féktelenség is társul a fokozott idegfeszültség mellé.

Összeütközések túlzott nyíltság és kritikusság miatt, esetleg botrányok. Balesetjelölő fényszög, de nem előnyös egészségi szempontból sem.

 

Aktuálisan kulmináló és kezdődő tendenciák

07.16-án kulminál egy Vénusz kvinkunx Jupiter fényszög. Mindkét bolygó jog-jelölő, az ilyen jellegű súlyos anomáliára utalhat a karma fényszögével történő kapcsolódásuk. Hosszabb következményekkel járó, vagy nehezen feldolgozható sérelmek, méltánytalanságok, aránytalanságok ugyancsak történhetnek hatálya alatt. Pénzügyi problémák kezdetét szintén jelezheti.

 

07.17-én egzakt a Vénusz szembenállás Szaturnusz. A kapcsolatokra nézve jelent némi veszélyt, de minimum gátlást, hátráltatást, akadályt. A legszélesebb értelemben próbáljuk venni a kapcsolatokat, az ügyintézőtől kezdve akivel 5 perces dolgunk akad, a munkatársakon át a legbensőségesebb személyi kapcsolatokig. Előfordulhatnak jogtalanságok, hosszan elhúzódó ügyek kezdetét is jelezheti. Pénzügyekben gondok, hátráltatások, nehézségek tapasztalhatók.

 

Szintén 07.17-i a Vénusz együttállás felszálló Holdcsomó csúcspontja. A szokásos, karmikus feladatokra vonatkozó figyelmeztetést hordozza, különös tekintettel a Rák felszálló Holdcsomó egyik fontos tartalmára, a női szerep (értsd: tolerancia, empátia) gyakorlására irányuló feladatokra.

 

07.18-án kulminál a Vénusz trigon Neptun. Érzékenység, ideálkeresés, a személyi kapcsolatokban megnyilvánuló romantika, az élet kellemességeinek keresése jellemezheti az áramlatot azoknál az embereknél, akiknél e két bolygó jó, de legalább semleges viszonyban van egymással. Máskülönben azért belefér tartalmaiba egy kis csalódás-csalás, félreértés a kapcsolatokban még jó fényszögükkel is. Általánosabb értelemben a pénzügyekben, művészettel összefüggő ügyekben, nemzetközi kapcsolatokban, az egyes szervezetek kapcsolataiban bekövetkező változás, elvben pozitív jelleggel, azonban itt is szükséges az óvatosság a megítélésben, tekintettel az illúziókra.

 

07.19-én a Merkur visszahátrál a Rákba, s ebben a hónapban mindvégig ott is halad.

 

07.21-én pontos a Nap együttállása a Merkurral, a (továbra is fokozott) kommunikációra, elsősorban kormányzati kommunikációra utalva.

 

07.21-én egzakt a Vénusz szembenállás Plútó. A kapcsolatokban tanúsított keménységet, gátlásokat, némelykor kíméletlenséget mutathat. Goromba jelenségekre, intoleranciára lehet számítani, olyan szituációkra, ahol egyik emberről átragad a másikra az ingerültség – következményekkel vagy anélkül. A pénzügyekre is hátrányos: nehézségeket mutathat ezen a téren vagy olyan intézkedéseket, eseményeket, melyek messze ható következményeket vonnak maguk után.

 

A hét legvégén kezd életbe lépni a majd augusztus 14-én tetőző Nap együttállás Vénusz. A békés elemek kerülnek elvileg előtérbe ilyenkor. A kényelem, művelődés- szórakozás- harmóniára törekvés, illetve általában: az emberi kapcsolatok motívumaira kerülhet nagyobb hangsúly. Ugyanakkor – a konstelláció többi elemének függvényében, s persze attól függően is, hogy milyen jegyben létesül az együttállás – fel lehet készülni bizonyos anomáliákra is a kapcsolatokban. Túlkapások, hatalmi torzsalkodás, konokság lehet a vadhajtása a konjunkciónak.

 

A hét utolsó napjától a Merkur is együtt áll a Vénusszal, következésképp egy hármas együttállás jön létre, a Nap és a két belső bolygó között, ami nem számít évszázados ritkaságnak, de azért nem is annyira gyakori, hogy ne kéne külön figyelmet fordítani rá. A Merkur-Vénusz (07.24-én egzakt) együttállás segíthet jól kezelni a kapcsolati feszültségeket, nehézségeket, mert ötletesen és fáradhatatlanul igyekszik azon munkálkodni, hogy gördülékenyebben és konfliktusoktól mentesen folyjanak a dolgok. Termékeny időszak lehet ez mindenkinek, akinek az életében a kommunikáció, kapcsolattartás nagyobb szerepet kap, lendület, találékonyság és ennek következtében végül is szerencse kísérheti tevékenységüket.

 

Még mindig a hét legvégétől érvényesül a Merkur egzakt nélküli szembenállása a Plútóval, ami kb. augusztus 10-ig tart majd, elég hosszú ideig ahhoz, hogy ne maradjon észrevétlen az imént vázolt hármas együttállás pozitív hatásainak dacára. Zavarokat jelez a kommunikáció, kontaktusok, forgalom, közlekedés területén. A Plútónál mindig kell gondolni tömeghatásokra is, így tipikusan ilyenkor fordulnak elő nagyobb tömeget érintő közlekedési anomáliák (balesetek, torlódások, dugók). Az ugyancsak tömegeket érintő kommunikációs jelenségekre is lehet számítani. Gyerekekkel, tanulókkal, oktatáspolitikával, oktatással, iskolákkal kapcsolatos eseményekre.

 

A hét harmadától érződik a Mars trigon Jupiter (pontos: 07.25). A praktikus területekre nagyon jó hatással lehet. Szerencsés anyagi ügyekre utalhat úgy, hogy közben a mentális- spirituális vagy szellemi szempontok sem sikkadnak el. A kommunikáció, kapcsolatteremtés, forgalom terén eredmények az aktivitás miatt. Kiváló, bár sajnálatosan rövid időszak arra, hogy a jogsértések orvoslásra találjanak. Igazságosabb, nyíltabb viszonyok a jogban. Mindkét résztvevő bolygó idealista, tehát túlzásokkal is lehet számolni, amelyeket esetleg egy későbbi szakaszban (amikor már elmúlt ez a hatás) korrigálnak az illetékesek. Minden marsi tartalomnál gondolni kell az ingerelhetőség miatt a feszültebb állapotokra, vagyis minden jó hatása mellett is a kapkodástól, reflex-szerű cselekvéstől nemigen lehet mentesülni.

 

A 29. hetet nyitó konstelláció tartalmaz egy feloldott oppozíciót (Szaturnusz,Plútó – Nap – Neptun) és egy kegyelmi háromszöget (Jupiter – Vénusz – Neptun). Lássuk, mit üzen a 12 típus számára?

KOS
Anyagi dolgaival kapcsolatban némi pánikot élhet meg, vagy valamilyen váratlan dolog következtében, vagy minden közvetlen ok nélkül. Nem kellene pedig erre rágörcsölni, mert megtalálja a megoldást, bármi is legyen a probléma. A hivatás kontra család kérdésköre továbbra is kiemelt és – természetesen – nem minden ellentmondástól mentes.

BIKA
A hirtelen elhatározások és cselekvések éppen nem jellemzőek a Bikára, most azonban, hogy az Uránusz bekvártélyozta ide magát, bizony gyakrabban előfordul vele ilyesmi. Az nem újdonság, hogy híres türelme el tud fogyni időnként, nos ezzel is többször kell esetleg szembenéznie. A kommunikáció, család és a távlati elképzelések hangsúlyosak a héten.

IKREK
Anyagiak, függetlenség, önállóság, nem utolsó sorban hivatásán belül; a veszteségekkel való foglalkozás (hasonló összefüggésekben esetleg) jelentik a fő hangsúlyt a héten. Továbbra is célszerű fokozottan ügyelnie kommunikációjára, mert néha pattanásig feszülnek az idegei. A közlekedésben sem árt jobban odafigyelnie (amúgy másoknak sem) a retrográd Merkurnál.

RÁK
Az anyagiakkal gyűlhet meg a baja, esetleg valamilyen konfliktus vagy váratlan esemény következtében. Ettől függetlenül nagy dinamika jellemzi majd a hetét, tettvágyát csak fokozzák a felmerülő problémák. Öntudata is növekszik, sőt: kifejezetten teret követel magának, amit a külvilág, illetve társa hirtelenjében nem is nagyon tud hová tenni.

OROSZLÁN
Valószínűleg alig várja, hogy beköszönjön az Oroszlán hava, mert mostanában igencsak nyűgös, s azt reméli, ez majd elmúlik egy csapásra. Egyelőre kénytelen az önmérsékletet gyakorolni, máskülönben sok súrlódást kénytelen utóbb elegyengetni. Sok Oroszlán kénytelen intenzíven foglalkozni egészségi állapotával, viszont legalább jó eredményekkel.

SZŰZ
Átértékeli magántermészetű kapcsolatait, különösen a gyerekeivel, barátaival fenntartott viszonyt, ami javuló tendenciát mutat. Hosszú távú terveivel, elképzeléseivel is sokat foglalkozik, alighanem felmerül az önálló vállalkozás gondolata is (ha még eddig nem volt), de egyelőre visszariadhat ettől. Elnyomott szorongásait minél hamarabb el kéne engednie.

MÉRLEG
A kommunikáció, kontaktusok, közlekedés, bürokrácia, mikrokörnyezet témakör most sem szünetel, s ha esetleg stagnálnak itt a dolgok, akkor sem nagyon tudja félretenni ezzel kapcsolatos rossz érzését. Terveit is át kell értékelnie, esetleg egészségi ügyek miatt. Munkájával, hivatásával viszont sokkal jobban boldogul, sok örömöt is találhat benne.

SKORPIÓ
Ha éppen pihen, külföldön nyaral, akkor a legjobban teszi, ha elkerül minden információt, ami munkájával kapcsolatos, így biztosítani tudja nyugalmát. Ha dolgozik, akkor nyilván nem tudja kikerülni a hektikus helyzeteket, melyek megoldása néha komoly fejtörést okozhat, s mindez sajnos társkapcsolatára is kihat, illetve szoros kölcsönhatásban vannak egymással.

NYILAS
Kitörően jó kedélyt most sem nagyon lehet feltételezni a típusnál, de legalább a társkapcsolati konfliktus enyhülni látszik, vagy áttevődött más (például jogi) szintre. Viszont munkájában váratlan zökkenő mutatkozhat, habár ez jövedelmi viszonyait nem befolyásolja, legalábbis pillanatnyilag. Otthonában, családjában is helyreállni látszik a nyugalom, a béke.

BAK
A hét elejét némi elkedvetlenedés jellemezheti, de hamarosan magához tér és szokott határozottságát próbálja elővenni. Ebben azért kissé fékezik magánjellegű kapcsolatai, amennyiben kénytelen figyelembe venni hozzátartozóinak igényeit is. Némi veszteség érheti, de az is elképzelhető, hogy kisebb egészségi beavatkozása válik szükségessé.

VÍZÖNTŐ
Társkapcsolata, vagy az Én és a Világ viszonya most sem látszik valami kedélyesnek, ahogyan az előző héten is, most is érhetik atrocitások, kellemetlenségek a külvilág részéről. Legjobb, ha minél gyorsabban túllép ezeken, s bár nehezére esik, de nem száll vitába sem. Otthon, család, ingatlan területén is váratlan események avatkozhatnak terveibe.

HALAK
Rengeteg elképzelése támad, amelyek nagy része azonban nem igazán megvalósítható, legalábbis pillanatnyilag. Ezért hamarosan le is tesz róluk, s a reálisabb tervek építése felé fordul. Kommunikáció, mikrokörnyezet, közlekedés, bürokrácia ügyeiben kellemetlen meglepetésre számíthat, viszont annál jobbak a kilátásai a pihenésre, kis kikapcsolódásra.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük